Historici.nl

Gepubliceerd op 21-08-2023

Wetenschappelijk onderzoeker Missies – Nederlands Instituut voor Militaire Historie

Wij zijn op zoek naar een contemporain historicus die ons team voor drie jaar komt versterken. Als historicus bij het NIMH doe je fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar de militaire geschiedenis van Nederland, in eerste instantie vooral naar de geschiedenis van de Nederlandse deelname aan internationale missies. Behalve interesse in het militaire optreden, heb je zeker ook belangstelling voor de brede nationale en internationale context van dit optreden, alsmede voor de verhouding tussen de krijgsmacht en de samenleving. Kortom, je hebt een moderne visie op militaire geschiedenis.

Functie-eisen
Je hebt een studie geschiedenis afgerond en hebt aantoonbare interesse in militaire geschiedenis. Je beschikt over goede contactuele eigenschappen en hebt een flexibele instelling. Je bezit een groot analytisch vermogen. Je kunt goed zelfstandig werken, ook onder druk. Je beheerst het Nederlands en het Engels zeer goed in woord en geschrift.

Meer informatie over deze vacature via Jan Hoffenaar, hoofd afdeling Wetenschappelijk Onderzoek: j.hoffenaar@mindef.nl

De sluitingsdatum van deze vacature is 10 september 2023.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.