Historici.nl

Gepubliceerd op 26-06-2018

Wie wint de Nederlandse Dataprijs 2018?

Dit jaar wordt voor de vijfde keer de Nederlandse Dataprijs uitgereikt aan een onderzoeker of onderzoeksgroep die extra bijdraagt aan de wetenschap door onderzoeksdata beschikbaar te maken voor aanvullend of nieuw onderzoek. Onderzoekers kunnen zichzelf of een andere onderzoeker of onderzoeksgroep nomineren. De deadline voor nominaties is 1 juli. De uitreiking vindt eind 2018 plaats.

Wil je op de hoogte blijven van Dataprijs-nieuws? Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief.

Categorieën

In 2018 wordt de Dataprijs uitgereikt in drie categorieën: 1) humaniora en sociale wetenschappen 2) exacte en technische wetenschappen en 3) medische en levenswetenschappen. Benieuwd naar de winnaars van de voorgaande edities?

Prijzen

De winnaars ontvangen een beeld en € 5.000 om hun dataset toegankelijk(er) te maken (bijvoorbeeld door een symposium te organiseren of de data online te ontsluiten).

Meer informatie.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.