Historici.nl

Gepubliceerd op 10-01-2022

Xplosure – Stageplaats historisch onderzoek 

Locatie: Huissen (Gelderland)
Periode: 3 maanden (start in overleg), minimaal 24 uur per week
Stagevergoeding: Ja

Wie zijn wij?
Xplosure is een bureau uit Huissen (onder Arnhem) dat adviseert over de noodzaak tot het opsporen van achtergebleven explosieven uit de Tweede Wereldoorlog in de Nederlandse bodem. De basis van deze werkzaamheden wordt gevormd door een onderzoek naar oorlogshandelingen èn eventuele naoorlogse bodemactiviteiten in het gebied. De input voor deze onderzoeken wordt veelal gevormd door literatuur-, archief- en luchtfotomateriaal. Xplosure maakt onderdeel uit van De Adviesgroep Nederland (DAGnl); een groep die adviseert omtrent bodem, (militaire) archeologie, ecologie, stedenbouw, civiele techniek etc.

Wat ga je doen?
Voor ondersteuning bij de advieswerkzaamheden van Xplosure, zoeken we een stagiair(e) die zijn of haar horizon wil verbreden en die zal meedraaien bij onze onderzoeks- en advieswerkzaamheden. De werkzaamheden bestaan met name uit het verrichten van archiefwerkzaamheden door heel Nederland (bijvoorbeeld bij lokale, regionale, provinciale en landelijke archiefinstellingen) en het inventariseren en verwerken van het verkregen materiaal op ons kantoor in Huissen of (indien mogelijk of wenselijk) deels thuis. Dè manier om meer bekend te raken met bronnen die je meer vertellen over onze (militaire) geschiedenis!

Jouw profiel

  • Je volgt een opleiding (militaire) geschiedenis;
  • Je beschikt over een studentenreisproduct (OV-studentenkaart) die op weekdagen geldig is; 
  • Je werkt secuur, bent stressbestendig, gedreven, nieuwsgierig en flexibel;
  • Je bent beschikbaar voor minimaal 24 uur per week.

Interesse?

Solliciteren kan door je CV en motivatie te sturen naar dhr. R. Kruijs MA (ruben.kruijs@xplosure.nl)

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.