Historici.nl

Gepubliceerd op 17-10-2019

26 oktober 2019 – Nacht van de Geschiedenis – Zij/Hij

Over gevaarlijke vrouwen, mannelijke vrouwen, vrouwelijke mannen, homoseksualiteit, transgenders, moederschap, activisme en nog veel meer.
De verhoudingen tussen de seksen staan op scherp. Wereldwijde bewegingen als #MeToo en HeforShe vragen aandacht voor genderverschillen en de rol van vrouwen in de hedendaagse samenleving als ook in het verleden. Want hoe kan het dat we vooral de namen kennen van mannen uit het verleden? In het jaar dat we 100 jaar vrouwenkiesrecht vieren kijkt de Nacht van de Geschiedenis terug op de vraag: hoe zijn genderverschillen historisch gevormd?

Naast vele voordrachten en rondleidingen door historici van formaat en aanstormende talenten is er altijd ruimte voor nachtelijk dwalen in de zalen en voor een bezoek aan de tentoonstelling Rembrandt – Velázquez. 

We zien je graag 26 oktober!

Meer informatie en aanmelding.

Let op! Ben je lid van het KNHG?  Dan krijg je extra korting op het ticket én een gratis drankje!

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.