Historici.nl

Gepubliceerd op 21-07-2017

Over Historici.nl

Dé startpagina voor historici

Historici.nl is dé website voor iedereen met een serieuze interesse in de Nederlandse geschiedenis. Onderzoekers, studenten, docenten, archivarissen, museummedewerkers en historisch geïnteresseerden vinden hier het laatste nieuws, bijdragen, vacatures en discussie over het vakgebied.

Historici.nl is onafhankelijk

Historici.nl is een onafhankelijk medium, waarvan de inhoud wordt bepaald door de redactie en bezoekers. De site wordt mogelijk gemaakt door het Huygens Instituut, een instituut van de KNAW, en het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap, de grootste beroepsorganisatie van historici in Nederland. De website fungeert inhoudelijk onafhankelijk van deze organisaties. Meningen geuit door deelnemers en in bijdragen op Historici.nl weerspiegelen dan ook niet de mening van het Huygens Instituut en/of het KNHG.

Help Historici.nl

Het KNHG werkt voor de hele gemeenschap van historici in Nederland. Belangrijke diensten zoals de website Historici.nl en het door het KNHG in open access uitgegeven wetenschappelijke tijdschrift BMGN – Low Countries Historical Review zijn gratis toegankelijk. Het werk van het KNHG steunen? Kijk op www.knhg.nl.

Redactie Historici.nl

De redactie van Historici.nl bestaat uit:

  • Diede Zwijnenburg, webredacteur/eindredacteur
  • Caroline van Vliet, redactiesecretaris

Redactieraad:

  • Antia Wiersma, Directeur, KNHG
  • Sebastiaan Derks, Hoofd Afdeling Digitaal Databeheer, Huygens Instituut
  • Thijs van der Veen, Communicatieadviseur, Huygens Instituut

Contact

Zelf iets schrijven voor Historici.nl? Neem eerst contact met ons op; wij denken graag met u mee. U kunt ons bereiken via historici@huygens.knaw.nl.

Download hier onze richtlijnen voor auteurs.