Historici.nl

Gepubliceerd op 21-07-2021

Anne Frank Stichting: Projectmedewerker

De Anne Frank Stichting is een onafhankelijke organisatie die de plek beheert waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog was ondergedoken en waar zij haar dagboek schreef. De Stichting brengt haar levensverhaal wereldwijd onder de aandacht ter bezinning op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie en het belang van vrijheid, gelijke rechten en democratie.

De afdeling Educatieve Projecten draagt bij aan bovenstaande missie door het overdragen van kennis, kunde en tools aan mensen die door hun beroep of maatschappelijke status het gedrag en gedachtegoed van jonge mensen kunnen beïnvloeden. Dat zijn onder meer docenten (al dan niet in opleiding), sporttrainers, politie en jonge peer educators. Daarvoor ontwikkelt de afdeling educatieve materialen, workshops en trainingen over het leven van Anne Frank en de geschiedenis van haar tijd, over beeldvorming, vooroordelen, antisemitisme en andere vormen van discriminatie voor een (inter-)nationaal publiek. De afdeling bestaat uit een enthousiast team van circa 20 medewerkers.

De afdeling Educatieve Projecten is per direct op zoek naar een projectmedewerker (communicatie, promotie en webpresentatie) als zwangerschapsvervanging van medio oktober 2021 tot en met medio maart 2022 voor 20 uur per week.

Projectmedewerker

20 uur per week

Functie-inhoud
Gedurende het zwangerschapsverlof van een collega werk je mee aan de communicatie en promotie van de afdeling, waaronder het onder de aandacht brengen van het educatieve aanbod van de afdeling bij haar doelgroepen en het stimuleren van het gebruik daarvan. De belangrijkste doelgroepen hierbij zijn docenten, docenten in opleiding, politie en jongeren.

Je bedenkt communicatie- en promotiestrategieën om de doelgroepen van de afdeling te kunnen bereiken, verzorgt nieuwsbrieven en de sociale media en vertegenwoordigt de Anne Frank Stichting her en der achter de stand bij (onderwijs)beurzen.

Je definieert samen met collega’s KPI’s (Key Performance Indicators) voor het online en offline bereik van educatief materiaal en van educatieve interventies, houdt overzichten bij en analyseert de verworven data.

Je verzorgt onderdelen van de website, nieuwsbrieven en social media berichten. Daarbij maakt je deel uit van de web-redactie van de Anne Frank Stichting, je houdt overzicht over de webpagina’s van de afdeling, je stimuleert collega’s deze pagina’s actueel en aantrekkelijk te laten zijn en je voert teksten in het CMS van de website. Je zorgt voor goede vindbaarheid van het educatieve aanbod.

Je rapporteert aan het afdelingshoofd. Tevens werk je mee aan specifieke projecten en rapporteert in dat geval aan een projectleider.

Profiel

 • Je bent een ervaren projectmedewerker op het gebied van communicatie met minimaal twee jaar ervaring in het bekend maken van educatief aanbod aan de doelgroepen, waaronder educatief materiaal, trainingen, workshops en seminars.
 • Je beschikt over ten minste HBO werk- en denkniveau. Het is een pre als je pedagogische en didactische kennis hebt. Daarnaast heb je kennis over het levensverhaal van Anne Frank, de thema’s vooroordelen, antisemitisme en andere vormen van discriminatie en van de geschiedenis van de Holocaust en weet dat gemakkelijk te vertalen naar prettig leesbare teksten voor het web of nieuwsbrief.
 • Als projectmedewerker communicatie en webpresentatie ben je initiatiefrijk en opereer je zelfstandig onder de leiding van het afdelingshoofd. Je werkt resultaatgericht, je kunt uitstekend plannen en organiseren en je bent een echte teamplayer.
 • Je bent een ervaren webredacteur met ‘hands-on’ mentaliteit en customer services kwaliteiten.
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed en kan vlot en creatief schrijven.
 • Je hebt veel ervaring met CMS en bent ervaren in Search Engine Optimalization. Daarnaast ben je bekend met programma’s zoals Mailchimp en Survey Monkey.
 • Je weet hoe je (web) statistieken bijhoudt en monitort.
 • Je hebt kennis over online-media, je kent het landschap waarin docenten, docentenopleidingen en andere doelgroepen opereren en je hebt veel ervaring met communiceren via sociale media kanalen.
 • Je beschikt over een goed netwerk bij relevante (onderwijs)instanties, (digitale) uitgevers en professionals uit het werkveld. Je bent goed bekend met (online) plekken waar de doelgroepen van de afdeling elkaar ontmoeten en kan deze kennis omzetten in communicatie- en promotiestrategieën.
 • Je bent in staat om projectleiders te motiveren content aan te leveren die jij vervolgens kan verwerken.
 • Je hebt ervaring in het communiceren met de doelgroepen die de afdeling bedient, bent servicegericht en bent bereid her en der namens de Anne Frank Stichting achter een stand op een (onderwijs)beurs te staan.

Aanbod
We bieden een gevarieerde en zelfstandige functie in een internationale omgeving. Je krijgt een projectaanstelling voor de duur van medio oktober 2021 tot en met medio maart 2022 van 19 uur per week. Je werkweek bestaat uit 20 uur per week en je bouwt hierdoor per week 1 uur roostervrij verlof op.

De functie is ingeschaald in groep 8, minimaal bruto € 2.633,20 en maximaal bruto € 3.755,75 op basis van een 38-urige werkweek. Inschaling is conform de arbeidsvoorwaardenregeling van de Anne Frank Stichting en afhankelijk van kennis en ervaring.

Afhankelijk van interne en externe factoren is een verlenging met enkele uur per week bij goed functioneren mogelijk.

Informatie
Voor informatie kan je contact opnemen met Saskia Kok (Projectleider voor Digitaal leren) via email: s.kok@annefrank.nl.

Reacties
Interesse? Graag ontvangen wij je schriftelijke motivatie met cv zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 2 augustus 2021 per e-mail naar: hr@annefrank.nl

Solliciteer!

Geen gevonden
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.