Historici.nl

Gepubliceerd op 02-08-2023

De Algemene Rekenkamerscriptieprijs

De Algemene Rekenkamer reikt jaarlijks een scriptieprijs uit. De prijs is bedoeld om onderzoek te stimuleren naar onderwerpen die voor de Algemene Rekenkamer relevant zijn. De hoofdprijs bedraagt € 2.000. Er is ook een tweede prijs, ter waarde van € 1.000. De derde prijs is € 500. De winnaars verzorgen een inhoudelijke bijdrage over het afstudeeronderzoek bij de Algemene Rekenkamer. Zowel master- als postmasterscripties kunnen meedoen.

Welke scripties komen in aanmerking?

  • Is je scriptie na 1 september 2022 goedgekeurd aan een Nederlandse universiteit?
  • Is je scriptie beoordeeld met minimaal een 8?
  • Gaat je scriptie over de effectiviteit en werking van overheidsbeleid, verantwoording van publieke middelen, de rol van instituties als de Algemene Rekenkamer binnen het staatsbestel of aanverwante onderwerpen?

Je neemt deel door je vóór 15 oktober 2023 aan te melden via scriptieprijs@rekenkamer.nl. Bij je aanmelding stuur je de volgende stukken mee:

  • Een Nederlands- of Engelstalige samenvatting van de scriptie van maximaal 1.000 woorden (in PDF);
  • De volledige Nederlands- of Engelstalige scriptie (in PDF);
  • Bewijs van het eindcijfer van minimaal 8 (bijvoorbeeld d.m.v. cijferlijst).
  • Je curriculum vitae (in PDF).

Hoe weet je of je hebt gewonnen?

De jury maakt rond de jaarwisseling de winnaars bekend en neemt contact met hen op. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 29 februari 2024, op het kantoor van de Algemene Rekenkamer in Den Haag.

Klik hier voor meer informatie.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.