Historici.nl

Gepubliceerd op 06-06-2019

Doe mee aan onze zomerblogwedstrijd!

Het is volgens veel historici hun belangrijkste vaardigheid: schrijven en helder communiceren. Dat doen ze met wetenschappelijke artikelen, essays, opiniestukken, tweets en blogs. Historici.nl biedt al een aantal jaar een podium aan diverse historici die regelmatig reflecteren op ontwikkelingen in het vakgebied. Deze zomer organiseert Historici.nl wederom een zomerblogwedstrijd!

Wil jij je schrijfvaardigheden ontwikkelen, delen wat je dagelijks doet als historicus, of jouw inzichten delen met het brede veld? Stuur dan een blog in en maak kans op publicatie op Historici.nl én gratis toegang tot het Jaarcongres van het KNHG op vrijdag 29 november in Huis Doorn. Een professionele jury zal de blogs beoordelen. Uit de blogs die worden geselecteerd voor de website, zal één als winnaar worden aangewezen. De auteur van de winnende blog mag gratis deelnemen aan het feestelijke congresdiner tijdens de Historicidagen 2019 op vrijdag 23 augustus in Groningen.

Verras de jury met een eigen insteek en een nieuw onderwerp. Het onderwerp laten we vrij, maar duik vooral ter inspiratie in de blogs die eerder op Historici.nl verschenen. Een professionele jury kiest de blogs die gepubliceerd worden en tevens de uiteindelijke winnaar, waarna deze nog van feedback voorzien en geredigeerd worden. De ingezonden blogs mogen niet eerder ergens anders verschenen zijn. Overige richtlijnen zijn hier te vinden.

Stuur je blog (maximaal 800 woorden) uiterlijk 15 juli 2019 naar historici@huygens.knaw.nl.

Pas toe & doe mee! ‘Applied history’ in theorie en praktijk
Door Beatrice de Graaf, Lotte Jensen, Rina Knoeff & Catrien Santing
Stagevacature| Stagiair(e) Communicatie KNHG en Historici.nl
Door Redactie Historici.nl
Uitnodiging tot bijdragen historicidagen 2019| inclusieve geschiedenis
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.