Historici.nl

Gepubliceerd op 17-02-2020

Erfgoedspecialist – beleidsmedewerker erfgoed en educatie die zijn/haar passie voor erfgoed graag uitdraagt

( 36 uur per week voor twee jaar met aansluitend de mogelijkheid voor een vaste aanstelling van 24-28 uur per week)

Hoorn is een droom op het gebied van erfgoed

In een van de grote monumentengemeenten van Nederland kun jij je liefde voor je vak meer dan kwijt. Want iedereen mag weten dat de rijke historie van Hoorn, Zwaag en Blokker is terug te vinden in vele rijks- en gemeentelijke monumenten en op bijzondere archeologische vindplaatsen. Maar wel met respect voor het monument en de geschiedenis ervan. Daar komt jouw uitdaging in beeld!

Jij zorgt ervoor dat de monumenten het respect krijgen dat ze verdienen

Als Erfgoedspecialist ga je veel verschillende dingen aanpakken. Behalve het beleefbaar en toegankelijk maken van het Hoorns erfgoed en het beschrijven en actualiseren ervan, draag je ook bij aan het erfgoedbeleid van de gemeente. Daarnaast verbind je het erfgoed met stadspromotie, kunst en cultuur, economische zaken en organisaties als historische verenigingen, Stadsherstel en het Platform Religieus Erfgoed.

Verder:

 • Stel je redengevende omschrijvingen op en draag je bij aan de aanwijzing en waardering van erfgoed.
 • Behandel je subsidieverzoeken voor het beleefbaar maken van Hoorns erfgoed.
 • Vergroot je het erfgoedbewustzijn met cultuureducatie, publieksvoorlichting onder meer voor het verduurzamen van monumenten en het meewerken aan publicaties, artikelen, promotie, rondleidingen en Open Monumentendagen.
 • Geef je advies over alle aspecten van erfgoed.
 • Deel je digitaal je kennis van erfgoed en beheer je inhoudelijk de erfgoedwebsite van Hoorn.

Jij combineert jouw vakkennis met het bereiken en informeren van het publiek

Jij bent een professional die een evenwichtig en gemotiveerd oordeel kan geven over de historische waarden van een monument. Je weet daarbij goede, redengevende omschrijvingen te maken. Zowel de inwoners van Hoorn, je collega’s, het management en jouw vakgenoten kunnen bouwen op jouw vak-inzicht en de manier waarop je dit kenbaar maakt: open en helder, met oog en oor voor de andere partij.

Verder:

 • Heb je HBO werk- en denkniveau en een afgeronde Erfgoedstudie of opleiding op gebied van architectuur en monumentenzorg.
 • Beschik je over flinke dosis ervaring met publieksbereik en educatie.
 • Ben je in staat een goed netwerk op te bouwen binnen de erfgoedsector en de vakdisciplines binnen de gemeente.

Samen met Team Erfgoed in de bres voor goede monumentenzorg

Team Erfgoed is het aanspreekpunt voor iedereen met interesse in en belang bij cultuurhistorie, monumentenzorg en archeologie. De clusters Monumentenzorg en Archeologie dragen het belang van ons erfgoed breed uit en doen dit vol enthousiasme. We bieden jou dan ook een prachtige baan in een bijzonder team.

Goed om te weten:

 • Het gaat om een vaste aanstelling van 24-28 uur die bij aanvang voor een periode van twee jaar is uitgebreid naar 36 uur per week.
 • Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt je salaris maximaal € 4.406 bruto per maand, schaal 10 (per 1.1.2020). Daarnaast bouw je maandelijks 17,05% keuzebudget op. Bij goed functioneren bestaat de mogelijkheid tot doorgroei naar de uitloopschaal 10a.
 • Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van één jaar met de intentie bij goed functioneren om te zetten in een overeenkomst voor onbepaalde tijd.
 • In overleg met elkaar kun je tijd- en plaats onafhankelijk werken.
 • Er is veel ruimte voor ontwikkeling en eigen initiatief en zelfstandigheid vinden we belangrijk. Via onze eigen West-Friesland Academie kun je trainingen en cursussen volgen.

Wil jij aan de slag voor een ambitieuze gemeente en regio?

Reageer vóór 2 maart 2020 met jouw motivatie en cv via onderstaand formulier (werkeninnoordhollandnoord.nl).

Meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met teammanager Pieter Meijers, 06-44926306 of p.meijers@hoorn.nl

Benieuwd naar Hoorn als werkgever? Kijk op www.werkeninnoordhollandnoord.nl

De selectieprocedure bestaat uit twee gesprekken. De eerste gesprekken zijn gepland in week 11.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Geen gevonden
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.