Historici.nl

Gepubliceerd op 15-09-2021

Hoogleraar rechtsgeschiedenis bij Tilburg Law School

Tilburg Law School is op zoek naar een nieuwe hoogleraar in de rechtsgeschiedenis. De voorbije 20 jaar hebben de Tilburgse rechtsgeschiedenis een internationale reputatie opgebouwd op het gebied van de geschiedenis van het internationaal recht. Hoewel dit een belangrijke focus blijft onder de aanwezige rechtshistoricae/i, kunnen kandidaten, op basis van hun bestaande expertise, ook andere aandachtsgebieden voorstellen als speerpunt voor onderzoek en onderwijs binnen het brede vakgebied. Tilburg Law School is op zoek naar een rechtshistorica/us met een Europees of globaal perspectief op de rechtsgeschiedenis.

De rechtsgeschiedenis is momenteel aan Tilburg Law School vertegenwoordigd binnen het Departement Public Law and Governance door een team van vijf ‘tenured/tenure track’ medewerkers (een deeltijds hoogleraar, een universitair hoofddocent en drie universitair docenten) en een variërend aantal docenten en doctoraatsonderzoekers (zie www.historyofinternationalllaw.org). Dit team staat in voor een aantal verplichte vakken in de bachelor Rechtsgeleerdheid (Europese Rechtsgeschiedenis, World’s Legal Systems) en de bachelor Global Law (History of International Law, Global Legal History), alsook een aantal vakken op masterniveau en onderwijs in de algemene geschiedenis binnen de bachelor Liberal Arts and Sciences. Op dit moment zijn er twee focussen in het onderzoek: naast de geschiedenis van het internationaal recht is er meer recent de geschiedenis van het economisch recht bijgekomen. Beiden stromen zijn ingebed in het onderzoeksprogramma ‘Global Law and Governance’ van het departement.

Functie-eisen

Tilburg University is van mening dat academische excellentie wordt bereikt door de combinatie van excellent onderzoek en onderwijs, waarbij maatschappelijke impact wordt bereikt door het delen van kennis. Daarbij erkennen we dat excellentie niet alleen wordt bereikt door individuele prestaties, maar vooral door teaminspanningen waarbij elk teamlid optreedt als een leider die mensen met elkaar verbindt.

De succesvolle kandidaat

  • Is gepromoveerd op een rechtshistorisch proefschrift;
  • Is een ervaren rechtshistorisch onderzoeker met een uitstekende publicatielijst en internationale reputatie;
  • Kan bogen op een internationaal netwerk voor samenwerking:
  • Is een ervaren, competent en inspirerend docent;
  • Heeft kennis van de historische methode;
  • Heeft zichzelf bewezen op het gebied van de begeleiding van onderzoek van master en/of doctoraatsstudenten alsook de verwerving van externe onderzoekfondsen;
  • Heeft zichzelf bewezen als academisch bestuurder op het middenniveau;
  • Beheerst zowel het Nederlands als het Engels;
  • Heeft goede sociale en communicatieve vaardigheden en kan goed samenwerken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 18 maanden.

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden met aandacht voor flexibiliteit en (persoonlijke) ontwikkeling. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei faciliteiten en regelingen om een optimale balans tussen werk en privé te behouden. Tilburg University bevordert diversiteit en inclusie; daarom voeren we een actief beleid voor inclusieve teams waar diverse talenten kunnen floreren.

Het bruto salaris varieert tussen €5.843 en €8.508 per maand (full time) op basis van schaal H2 van de CAO Nederlandse Universiteiten. Tilburg University bevordert actief gelijke en transparante salarissen tussen mannen en vrouwen door het strikt toepassen van vooraf vastgestelde parameters op basis van de ervaring van de kandidaat. Werknemers die uit het buitenland worden aangeworven kunnen in aanmerking komen voor de 30%-regeling. Dit betekent dat 30% van het salaris wordt betaald als een belastingvrije vergoeding.

Tilburg University biedt u een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 18 maanden (voor externe kandidaten) of 12 maanden (bij interne kandidaten). Bij gebleken geschiktheid zal dit contract worden omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.

U heeft recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van uw bruto jaarinkomen. Als u 40 uur per week werkt, ontvangt u 41 vakantiedagen per jaar.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Solliciteer!

We nodigen u uit om voor 24 september 2021 online te solliciteren voor deze functie. Richt uw motivatiebrief aan prof. dr. Geert Vervaeke (Decaan Tilburg Law School) en voeg een cv, publicatielijst en uw beste publicatie/ top drie publicaties toe.

De selectiegesprekken vinden plaats in de week van 18 oktober.De gesprekken zullen in het Engels worden gehouden. U start idealiter op 1 januari 2022 met werken voor Tilburg University.

Meer informatie over de vacature kan worden verkregen via Prof. dr. Nicola Jägers via nicola.jagers@tilburguniversity.edu of Prof. dr. Randall Lesaffer via R.C.H.Lesaffer@tilburguniversity.edu.

Geen gevonden
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.