Historici.nl

Gepubliceerd op 20-11-2023

Uitreiking Professor Van Winterprijs 2023

Op vrijdag 24 november vindt om 14.00 uur op de buitenplaats Wester-Amstel bij Ouderkerk aan den Amstel de uitreiking plaats van de Professor Van Winterprijs. Dit is de tweejaarlijkse prijs voor de beste Nederlandstalige publicatie op het gebied van de lokale en regionale geschiedenis in Nederland, verschenen in de periode 2021-2022.

De officiële bekendmaking van de winnaar vindt plaats na een programma met voordrachten van dr. Elyze Storms-Smeets van het Gelders Genootschap-WUR (‘Schoonheid en nut van buitenplaatsen en landgoederen’) en dr. Jeroen Zomers van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed (‘De erfgoedwaarde van boeren op buitenplaatsen’) en dr. Joyce Sylvester, dijkgraaf Amstelland. Zij verbindt de historische beheeraspecten in het Amstellandse Aracadië met actuele vraagstukken.

Iedereen is van harte welkom. Aanmelden graag via secretariaat@bb.huc.knaw.nl. Vanwege de beperkte capaciteit van de zaal wordt vroegtijdig aanmelden geadviseerd.

Klik hier voor meer informatie.

 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.