Historici.nl

AVA_Net webinar One Step Beyond: doe meer met je online AV-collecties

2 feb 2021
Van 13:00 - 14:00uur
Online

Houd jij je bezig met de digitale strategie van je instelling en wil je de zichtbaarheid van jouw online AV-collecties vergroten? Breng jij de collecties naar de mensen en verbind jij met verhalen? En doe je dit met de inzet van websites, social media, events on site, tentoonstellingen en presentaties? Dan is dit webinar zeker iets voor jou:

One Step Beyond: doe meer met je online AV-collecties
2 februari 13:00 – 14:00 uur

Aan de hand van de online initiatieven Geheugen van Nederland en Europeana hoor je hoe jij jouw online AV-collecties kunt verbinden met ander erfgoed van musea, bibliotheken en archieven en hoe je meer mensen kunt laten kennismaken met de objecten en verhalen uit jouw collectie.

Meld je aan en ontvang uiterlijk maandag 1 februari de link om deel te nemen aan het webinar. Deelname is gratis.

Programma

13:00 – 13:05
Welkom

13:05 – 13:30
Geheugen van Nederland
Wat is het Geheugen van Nederland?  Waarom is deze online publiekscampagne interessant voor AV-instellingen? En hoe kun je meedoen? Dit en meer hoor je van campagnemanager Tal Groenman en redactielid Lisa Whittle van Geheugen van Nederland. Met een inleiding door Wilbert Helmus, netwerkmanager van het NDE.

13:30 – 13:50
Europeana
Wat kan het grensoverschrijdende online platform Europeana voor het bereik en de verbinding van jouw AV-collectie betekenen? Aleksandra Strzelichowska, senior online marketing specialist bij Europeana, gaat je hierover vertellen.

13:50-14:00
Q&A

14:00
Einde

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.