Historici.nl

Bijeenkomst – Bewust bewaren: Groene revolutie in digitaal erfgoed

1 nov 2023
Van 10:00 - 16:30uur
Breda

Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de CO2-impact en mogelijke maatregelen om die impact te verlagen: denk aan maatregelen rond opslag en preservering tot aan online gebruik van digitaal erfgoed.

Daarnaast krijg je handvatten om klimaatimpact bespreekbaar te maken in je organisatie en op de agenda te zetten. Met voorbeelden van organisaties die bijvoorbeeld een klimaatteam of duurzaamheidsteam hebben opgezet.

Ten slotte wordt je gevraagd om ook mee te denken om klimaatimpact te verminderen, als sector. Of je nu beleidsmaker of erfgoedprofessional bent: welke oplossingen zie je zelf? Hoe kun je anderen binnen het netwerk wellicht helpen? Je bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Deze bijeenkomst maakt deel uit van de NDE klimaat bewustwordingscampagne. Wil je al eerder gegeven tips bekijken, heb je een vraag of wil je je eigen ervaringen of informatie delen? Bezoek dan ons kennisplatform op KIA.

Meer informatie en inschrijven

Binnenkort maken we het officiële programma en de sprekers bekend. Je kunt je nu alvast inschrijven voor dit evenement. Goed om te weten als je je ook wilt inschrijven voor de Werelddag voor digitale duurzaamheid: deze dag is gepland op 2 november en vindt plaats op dezelfde locatie in Breda.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.