Historici.nl

Hanze-Collegetour – Middeleeuwen Symposium

29 jun 2023
Van 9:30 - 16:30uur
Zutphen

Naast het Middeleeuwen symposium organiseren het Erfgoedcentrum & Musea Zutphen samen met de Radboud Universiteit op 29 juni een facultatieve extra dag: de Hanze-collegetour. Dit programma biedt verdiepende lezingen door onze buitenlandse gasten en excursies o.l.v. het team stadsarcheologie. Verrassende archeologische en archief-vondsten bieden doorkijkjes in de brede impact van de Hanze.

Buitenlandse experts bieden verdiepende lezingen over de geschiedenis van Lübeck en kunstinvloeden langs de Hanzeroutes. De stadsarcheologen nemen u mee op excursies door de speciale Hanzetentoonstelling van Musea Zutphen en langs bijzondere panden in de binnenstad. We ‘varen’ zelfs in het kielzog van een aantal succesvolle Zutphense kooplieden die het maakten in Wismar en Danzig. Hoe werkte een kwadrant? Kortom, de perfecte combinatie van inhoud en inspiratie.

U kunt zich inschrijven via deze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.