Historici.nl

Debatavond We gaan het weer hebben over de loonkloof. Omdat het moet

28 okt 2021
Van 20:00 - 22:00uur
Zeeburgerkade 10, Amsterdam / Online

Graag nodig ik je uit voor de debatavond We gaan het weer hebben over de loonkloof. Omdat het moet. op 28 oktober aanstaande op het IISG. Mocht je hier bij willen zijn, dan kun je je aanmelden via secretar@iisg.nl. Het evenement delen met andere geïnteresseerden of er iets over schrijven mag natuurlijk ook!

Al weer die loonkloof en een discussie over parttime werk? Ja, want opgelost is het nog niet.
Vrouwen in Nederland besteden veel minder uren aan betaald werk dan mannen: 27 versus 37 uur per week. Ook krijgen zij vaak minder betaald, en lopen zo gemiddeld 300.000 euro mis. Enkele oorzaken: discriminatie, wetgeving en financiële onderwaardering van ‘vrouwenberoepen’. Hoe kan dat anders?

We gaan het hebben over vrouwen en mannen in relatie tot de arbeidsmarkt, de waarde van werk, inkomen en cultuur met Emma Lok van Women Inc., (oud)politicus Hedy d’Ancona, econoom en oprichter Salaristijger Sophie van Gool, wetenschapper Mara Yerkes en het echtpaar met drukke banen Jildau Piena en Lodewijk Asscher. Journalist Karen de Jager treedt op als moderator. Zowel op het IISG als via een livestream kun je de avond gratis bijwonen!

Praktische informatie:
Datum: 28 oktober 2021
Tijd: 20:00 tot 22:00 (inloop 19:30)
Locatie: Zeeburgerkade 10, Amsterdam
Toegang: Gratis, wel graag aanmelden via secretar@iisg.nl.
Wij zijn verplicht om om een coronatoegangsbewijs te vragen. Iedereen is welkom met een vaccinatie- of testbewijs; dat mag ook een geel vaccinatieboekje zijn.
Livestream: https://vimeo.com/event/1098064

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.