Historici.nl

Jong VNK x Nationaal Militair Museum

17 feb 2023
Van 15:00 - 17:00uur
Nationaal Militair Museum, Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX Soest

De afgelopen maanden hebben talloze Oekraïners hun reguliere werk neergelegd om in plaats daarvan standbeelden te verwijderen en in te pakken, glas-in-loodramen af te dichten en schilderijen en andere artefacten te verbergen op geheime locaties. Levens riskerende operaties met maar één doel: het erfgoed behouden voor toekomstige generaties.

Ben je benieuwd hoe Nederland is voorbereid op een gewapend conflict? Kom dan op vrijdagmiddag 17 februari naar het Nationaal Militair Museum in Soest. ‘Moderne monuments (wo)man’ en monumententalent 2021 Ankie Petersen (Koninklijke Landmacht) en bestuurslid Lisanne Bedaux (Nederlandse Unesco Commissie) vertellen je alles over het trainen van Nederlandse militairen op erfgoedbescherming, en de rol van kunst en erfgoed in gewapend conflict. Na afloop is er gelegenheid om de tentoonstelling ‘Cultuur in tijden van gewapend conflict’ te bezoeken.

Hier vind je meer info over programma en aanmelding. Gratis voor (Jong) VNK-leden (mits in het bezit van een Museum-, ICOM- over Vereniging Rembrandtkaart) Nog geen lid van (Jong) VNK? Ook dan ben je welkom bij dit event.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.