Historici.nl

Ki Hadjar Dewantara bijeenkomst

23 apr 2018
Van 18:00 - 21:00uur
Wikimedia Nederland, Mariaplaats 3, 3511 LH Utrecht

Eind 2017 is Wikimedia Nederland gestart met het project Ki Hadjar Dewantara om voor de brieven van de bibliotheek van het Tamansiswa Dewantara Kirti Griya Museum een Nederlandse transcriptie te maken. Met als doel om hierna een een vertaling te maken naar het Bahasa Indonesia.

Niet verwonderlijk is dit project een samenwerkingsverband met Wikimedia Indonesia. Wil jij als Wikisourcer meehelpen met transcripten? Schrijf je dan nu in voor gratis deelname aan een bijeenkomst over dit project op maandag 23 april van 18.00 tot 21.00 op het kantoor van Wikimedia Nederland in Utrecht. Deze bijeenkomst is bedoeld voor mensen die ervaring hebben met het lezen van historische handschriften. Ervaring met Wikimedia/Wikisource is niet nodig.

Lees meer over het Ki Hadjar Dewantara Project. Heb je hierna nog vragen over dit project stuur dan een mailtje naar Michelle Boon.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.