Historici.nl

Lezing en Boekpresentatie ‘Stadhouders in de Nederlanden’

30 apr 2017
Van 10:00 - 11:00uur

Historicus Arnout van Cruyningen geeft een lezing over zijn nieuwste boek Stadhouders in de Nederlanden. Van Holland tot Vlaanderen 1448-1879. In dit overzichtswerk verhaalt de auteur over alle stadhouders van de Lage Landen sinds de Bourgondische tijd  en schetst hij de ontwikkeling van een uniek ambt. Van Cruyningen zal tijdens zijn lezing uitgebreid ingaan op de Prinsen van Oranje en de Friese Nassaus.

Plaats: Historisch Centrum Leeuwarden (HCL). Aanvang: 14.00 uur. Toegang gratis. Opgave wenselijk (via historischcentrum@leeuwarden.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Organisatie: Uitgeverij Omniboek i.s.m. Stichting Nassau en Friesland en HCL.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.