Historici.nl

Mini-symposium ‘All I know is what’s on the Internet’

6 jun 2017
Van 11:00 - 13:30uur

“All I know is what’s on the Internet”, zei president Donald Trump in een interview. Ironisch genoeg sprak hij daarmee niet de waarheid. We leven in een complexe tijd die ook in de toekomst niet gemakkelijk te doorgronden zal zijn. Historici banen zich een weg door het informatielandschap en alle historici na hen zullen dat ook gaan doen. Wat bewaren we als onderzoeksmateriaal voor hen? Hoe bepalen we wat post-waarheid is? Tijdens dit mini-symposium spreken vier waarheidsprominenten over het begrip post-truth, de toekomst van de geschiedenis van nepnieuws, digitale bronnen van ons post-truth tijdperk en selectie en behoud van dergelijke bronnen.

De sprekers:

 • Adriaan van Veldhuizen (Universiteit Leiden): 
  De familie Post. Over post-truth en andere postbegrippen
 • Peter Burger (Universiteit Leiden): 
  De toekomst van de geschiedenis van nepnieuws
 • Jelle van Buuren (Universiteit Leiden): 
  De digitale Bermudadriehoek
 • Kees Teszelszky (Koninklijke Bibliotheek): 
  De digitale bronnen van ons post-truth tijdperk

De collectiespecialisten en onderzoekers van de KB nodigen alle belangstellenden uit voor het minisymposium. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, maar aanmelding via Ti.to is noodzakelijk. Aansluitend vindt een bescheiden borrel plaats. 

www.universiteitleiden.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.