Historici.nl

Nacht van de Militaire Muziek – Nationaal Militair Museum

15 mar - 16 mar 2024
Soest

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2024 is het zover: de tiende editie van de Nacht van de Militaire Muziek. Een muziekfestival in het Nationaal Militair Museum met zo’n 2.000 bezoekers per dag.

Jubileumeditie

Op de Nacht van de Militaire Muziek vind je unieke, mooie en inspirerende optredens. In 2024 gaan we bij de tiende editie van de Nacht een stap verder. De Surinaamse legerkapel komt met kaseko en andere Caraïbische muziek. De jubileumeditie wordt voor het eerst op twee avonden georganiseerd: 15 en 16 maart 2024. De deuren zijn open vanaf 17:00 uur. Het programma start rond 18:30 uur.

Om koers te houden tussen dertig optredens zijn er vier interesse-routes te volgen: Verhalen vertellen, Pop, jazz en wereld, Militaire tradities en Klassieke muziek. Ook is er de mogelijkheid om een weekendticket te kopen, zodat je nog meer kunt zien!

Storytelling en militaire muziek

Ontmoet de Veldheren (Mart de Kruif en Peter van Uhm) en bekijk storytelling voorstellingen zoals ‘Vergeten Oorlogsheldinnen’ en ‘195 jaar Garde Grenadiers en Jagers’. Ervaar de rust en klassieke muziek in de Foyer du Tresór of zoek de festivaldrukte op in de Big Band Tent met latin, kaseko, klezmer, eurojazz en hiphop.

Makandra – met elkaar

Makandra betekent ‘samen’ of ‘met elkaar’ in het Surinaams. En met elkaar hebben we een prachtig programma samengesteld. Zo verbindt militaire muziek mensen en culturen. Kom samen en laat je verrassen tijdens de jubileumeditie van de Nacht van de Militaire Muziek!

Programma

Bekijk het uitgebreide programma voor de Nacht van de Militaire Muziek. Om koers te houden tussen de optredens zijn er verschillende interesse-routes te volgen:

  • Verhalen vertellen
  • Pop, jazz en wereld
  • Militaire tradities
  • Klassieke muziek

Extra toegangsinformatie

  • De Nacht van de Militaire Muziek is op 15 en 16 maart 2024 uitsluitend toegankelijk met een ticket voor de Nacht van de Militaire Muziek.
  • Tickets kosten €25,00, €27,50 en €50,00.
  • Het is mogelijk om de datum van bijvoorbeeld vrijdag 15 maart 2024 naar zaterdag 16 maart 2024 aan te passen of andersom (indien er nog genoeg beschikbaarheid is). Neem hiervoor contact op met reserveringen@nmm.nl.
  • Bekijk via deze link de veelgestelde vragen.
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.