Historici.nl

Nascholing/Conferentie Teaching Cultural and Historical Awareness (TCHA)

2 nov 2021
Van 10:00 - 18:00uur
Nijmegen

Op dinsdag 2 november (10-18u) organiseert het Duitslandinstituut samen met de Radboud Universiteit Nijmegen een nascholing met workshopsrondes en lezingen. De doelgroep: docenten geschiedenis, Duits, maatschappijleer en burgerschap. Tevens studenten van de Lerarenopleidingen.

Locatie: Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent, Hertog Eduardplein 4, Nijmegen

Er zijn workshops van o.a. Paul Sars, Sabine Jentges (beiden RU), Eline Hakvoort (DIA), Karen Polak & Femke de Koning (Anne-Frank-Stichting) en Marc van Berkel (HAN).

De Keynote in de ochtend wordt verzorgd door Prof. dr. Kees Ribbens (NIOD en EUR). De Keynote in de namiddag wordt verzorgd door Prof. Dr. Juliane Brauer (Geschiedenisdidaktiek, Universität Hildesheim).

Voor studenten kost deelname slechts €25,- 

Op onze website vindt u het volledige programma en de workshopbeschrijvingen: https://duitslandinstituut.nl/conferentie-tcha

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.