Historici.nl

Ooggetuigenlezing: Frits Barend en Marijke Barend – Van Haeften

25 mar 2018
Van 14:00 - 15:00uur
Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Oosthalen 8, Hooghalen

De laatste zondag van iedere maand is gereserveerd voor een lezing door een ooggetuige: iemand die vertelt over de eigen ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Vaak is de gastspreker een oud-gevangene van kamp Westerbork. Ook voormalig verzetsstrijders, onderduikers en mensen met een andere achtergrond komen aan het woord. De lezingen zijn vrij toegankelijk voor bezoekers van het museum.

Frits Barend en Marijke Barend – Van Haeften
Matzes en Mie. De lotgevallen van de families Barend en Van Haeften. Dat is de titel van het nieuwe boek van Frits Barend en Marijke Barend – Van Haeften. Ze beschrijven de zeldzame geschiedenis van een familie die zowel door de Holocaust als door de Japanse oorlogsterreur werd getroffen. Televisiemaker Frits Barend komt uit een Joodse familie die de Holocaust heeft meegemaakt, terwijl de Nederlands-Indische familie van zijn vrouw, historica Marijke van Haeften, de Japanse kampen heeft overleefd. Van Haeften en Barend houden samen op zondag 25 maart de ooggetuigenlezing in Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Na afloop van de lezing is er tijd voor vragen van het publiek en signeren de schrijvers hun boek.

Voor verdere informatie en updates, zie het evenement op de website van Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.