Historici.nl

Prijsuitreiking Professor van Winterprijs 2017

9 nov 2017
Van 16:00 - 19:00uur
ProDemos, Den Haag

De Professor van Winterprijs 2017 zal worden uitgereikt aan Janny Bloembergen-Lukkes. De jury heeft haar boek Paradoxale modernisering. Ede 1945-1995: groot geworden, herkenbaar gebleven (Hilversum, Verloren 2015) unaniem verkozen tot prijswinnend boek van de ingezonden boeken uitgegeven in 2015-2016.

Het prijsbedrag van € 3500 wordt ter beschikking gesteld door het Professor van Winterfonds. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt voor het beste boek op het terrein van de lokale en regionale geschiedenis in Nederland. Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis organiseert de prijs.

De uitreiking van de prijs zal plaatsvinden op donderdag 9 november bij ProDemos in Den Haag (Hofweg 1-H Den Haag, vanaf 16.00 uur).

Aanmelden doet u via deze link en is mogelijk tot uiterlijk 29 oktober 2017.

Programma 16.00 – 19.00
Welkom door directeur ProDemos
Lezing door een nader bekend te maken spreker
Prijsuitreiking
Rondleiding Ridderzaal

Belangrijk! De Ridderzaal en de filmzaal zijn niet toegankelijk voor mensen die zeer slecht ter been zijn, omdat deze alleen per trap bereikbaar zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alice Spruit (Communicatie Huygens ING) via alice.spruit@huygens.knaw.nl.

Voor meer informatie over het Huygens ING, de Professor van Winterprijs en ProDemos:

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.