Historici.nl

Schrijfdag vijfeeuwenmigratie.nl

1 nov 2018
Van 10:00 - 17:00uur
Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis

Vijfeeuwenmigratie.nl is een Nederlandse themawebsite die een breed publiek informeert over de lange migratiegeschiedenis van Nederland en over alle migrantengroepen die zich hier gevestigd hebben. Aan de totstandkoming werkten vooraanstaande historici, musea en archieven mee. Naast wetenschappelijk inzichten zijn er tal van filmpjes, foto’s, archiefcollecties en persoonlijke verhalen te vinden.

Ruim 8 jaar na de lancering is ook Vijfeeuwenmigratie.nl toe aan een update om te blijven voldoen aan de verwachtingen van de bezoeker en deze te voorzien van goed gefundeerde en actuele kennis. Maar dat kunnen wij niet alleen. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig. Daarom organiseert het Centrum voor de Geschiedenis van Migranten (CGM) een schrijfdag voor het actualiseren van de website Vijfeeuwenmigratie.nl. Klik hier voor meer informatie.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.