Historici.nl

Tentoonstelling: De vrijzinnige kunstenares Anna Boch

1 jul - 5 nov 2023
Mu.Zee, Oostende

175 jaar na haar geboorte brengt Mu.ZEE een eerbetoon aan Anna Boch, kunstschilderes en mecenas. Zij leefde heel vooruitstrevend voor haar tijd: ze bezat een auto, reisde veel en deed dat vaak alleen. Zeelandschappen, natuur en reizen nemen dan ook een belangrijke plaats in haar oeuvre. Als verzamelaar had ze een neus voor talent en bezat werken van grote meesters. In de tentoonstelling zijn dan ook bijzondere schilderijen te zien van Paul Signac, Paul Gauguin en Vincent Van Gogh. Deskundig docent Karin Haanappel verzorgt een college over de tentoonstelling.

De tentoonstelling Anna Boch, een impressionistische reis is van 1 juli t/m 5 november te zien in Mu.Zee in Oostende (België).

Tickets

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.