Historici.nl

Viering 10 jaar bitcoin whitepaper

31 okt - 12 jul 2024
Van 20:00 - 19:11uur
Beurscafe, Beursplein 5, 1012 JW Amsterdam

Op 31 oktober aanstaande, tijdens de Maand van de Geschiedenis, organiseren Financieel Erfgoed en Bitonic om 20.00 uur in de Bistro Berlage een herdenkings-moment, passend bij het thema Opstand. Op die dag is het namelijk precies 10 jaar geleden dat het Bitcoin whitepaper werd gepubliceerd door Satoshi Nakamoto.

De avond is als volgt opgezet:
– het publiek is van harte welkom om onder het genot van een drankje bij te praten en stil te staan bij 10 jaar bitcoin en het opstandig karakter daarvan,
– Simon Lelieveldt van Financieel Erfgoed houdt tegen 20.30 uur een lezing over het historische belang van bitcoin en de verwantschap met de opstandige filosofie die aan de Beurs van Berlage ten grondslag ligt
– het publiek wordt van harte uitgenodigd zijn eigen eerste ervaringen met bitcoin aan een A-4 toe te vertrouwen en die avond in te leveren, zodat een bundeling van die ervaringen voor het nageslacht wordt bewaard.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.