Historici.nl

We haten elkaar meer dan de Joden

30 nov 2017
Van 20:00 - 21:30uur
SPUI25, Amsterdam

– In samenwerking met Uitgeverij Athenaeum –

Bahram Sadeghi praat met journaliste en historica Els van Diggele die tijdens haar onderzoek in de Palestijnse gebieden dissidenten bezocht en andere geïnformeerde onafhankelijke Palestijnen: mensen met lef, die vrijuit spreken. Het kwam samen in haar boek ‘We haten elkaar meer dan de Joden’.

Het boek We haten elkaar meer dan de Joden laat zien hoe het komt dat Palestijnen vaak banger voor elkaar zijn dan voor de Israëliërs. De broederstrijd, een constante in de Palestijnse geschiedenis, bleef lang verborgen achter de schermen van de wereldpolitiek terwijl de gewone Palestijn er dagelijks schade van ondervindt. Met het boek ‘We haten elkaar meer dan de Joden’ wordt er aandacht besteedt aan dit onderwerp.

Tien jaar na de burgeroorlog tussen Hamas en Fatah lijkt een Palestijnse onafhankelijke staat een gepasseerd station en stevenen de Palestijnen af op hun eigen tweestatenoplossing. Is dat het lot van een volk dat wél kan rekenen op een eindelose stroom media-aandacht en miljarden Euro’s die Europese (hulp)organisaties en politici al naar de regio hebben gestuurd.

Bahram Sadeghi praat met journaliste en historica Els van Diggele die tijdens haar onderzoek in de Palestijnse gebieden dissidenten bezocht.

Meer informatie en aanmelding: www.spui25.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.