Historici.nl

Webinar AVA_Net ‘Verhalen met een archief’

27 okt 2022
Van 13:00 - 14:30uur
Online (Zoom)

Op 27 oktober is de UNESCO Werelddag voor Audiovisueel erfgoed, met dit jaar als thema “Enlisting documentary heritage to promote inclusive, just and peaceful societies”. AVA_Net viert deze mooie dag met het webinar ‘Verhalen met een archief’. Hierin richten we de spotlight op inspirerende initiatieven waarbij erfgoedorganisaties actief verbinding maken met de pluriforme samenleving en een stem en gezicht geven aan groepen van wie het erfgoed eenzijdig of ondervertegenwoordigd is in de archieven. Hoe delen ze hun verhalen en perspectieven? Met wie werken ze daarin samen? En wat betekent dit voor hun (AV-)collectie en organisatie?

Het webinar

Tijdens dit webinar vertellen Susanne van der Wolf en Dyonna Bennett (Nationaal Archief) over de tentoonstelling ‘Kòrsou – Curaçao’. Zal Mart van de Wiel (Noord-Hollands Archief) ingaan op 50 jaar arbeidsmigratie in Nederland. Irma van Kampen (Beeld & Geluid) neemt je mee in het project ‘Fayage – De grote reis: 50 jaar Marokkanen in Nederland’ en Ellen van der Waerden (Haags Gemeentearchief) zal vertellen over ‘Thuis in het archief’, de aanpak van het Haags Gemeentearchief.

Onder leiding van Sebastiaan Vos (Groninger Archieven) gaan de sprekers in gesprek over de projecten, over wat wel werkt en wat niet, wat het oplevert en wat de betekenis is van samenwerking.

Schrijf je in

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.