Historici.nl

Gepubliceerd op 05-01-2016

Geschiedenis in gevaar. Een interview met Antoon De Baets

Dit jaar bestaat het Network of Concerned Historians (NCH) 20 jaar. Maar Antoon De Baets, bijzonder hoogleraar Geschiedenis, Ethiek en Mensenrechten aan de Rijksuniversiteit Groningen en de drijvende kracht achter het NCH, vindt het geen tijd voor een feest. ‘History is as much in danger as it has always been’, schreef hij op 13 oktober 2015 in het bericht aan de 1796 collega’s op de adreslijst van het NCH.

Leonieke Vermeer sprak met De Baets ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het NCH, waarin ze ingingen op de activiteiten en doelstellingen van dit netwerk (Deel 1), maar naarmate het gesprek vorderde kwam ook de ethische discussie in de geschiedschrijving ter sprake (deel 2).  

Geen gevonden


Alle artikelen van Redactie Geschiedenis & Beleid
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.