Historici.nl

Gepubliceerd op 03-05-2023

Hendrick de Keyser monumenten: Assistent Medewerker Presentatie – Amsterdam

Hendrick de Keyser monumenten in Amsterdam zoekt een Assistent Medewerker Presentatie voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 15-05-2023‘Hendrick de Keyser’ is hét nationale goede doel voor het behoud en beheer van monumenten. De omvang van onze collectie met 450 huizen, gebouwd tussen 1495 en 1980 en verspreid over Nederland, is uniek. De bouwkunst, architectuur en interieurs zijn buitengewoon en veelal origineel. In de meeste panden wordt gewoond of gewerkt. Andere zijn te huur als evenementlocatie of vakantiehuis. Veertien parels uit de collectie zijn als museumhuis te bezoeken. Samen vertegenwoordigen de panden van Hendrick de Keyser Monumenten 500 jaar nationale woongeschiedenis.

Team Presentatie
Voor elk presentatiepand (museum-, vakantiehuizen en evenementlocaties) ontwerpt Team Presentatie een passende bezoekersbeleving, met als uitgangspunt het weer tot leven brengen van het oorspronkelijke woonhuis. Welk verhaal vertellen we en hoe? Een uitgebalanceerd samenspel tussen de geschiedenis van het pand en zijn bewoners, presentatiemiddelen, faciliteiten, historische en moderne inrichting en de rol van eventuele vrijwilligers.

Om team Presentatie te versterken zoeken we een startende, creatieve en pragmatische

Assistent Medewerker Presentatie

24 tot 32 uur per week

Je ondersteunt je teamleden bij projecten en optimaliseert de presentaties in de al geopende presentatiepanden. Dit alles in nauwe samenwerking met Team Onderzoek, Team Collectie Interieurobjecten, Team Productie en Team Vrijwilligers.

Jouw taken

 • Verrichten van ondersteunende werkzaamheden ten behoeve van ervaren medewerkers Presentatie; bij nieuw te openen en al geopende presentatiepanden.
 • Onderhouden en vernieuwen van de bezoekersbeleving in de bestaande presentatiepanden, zowel praktisch als conceptueel. In eerste instantie onder leiding van collega’s uit het team.
 • Door-ontwikkelen van een gastvrije, zintuiglijke, inspirerende en overzichtelijke bezoekersbeleving per presentatiepand.
 • Actief rekening houden met het historische huis, meubilair en het werkplezier van vrijwilligers bij de ontwikkeling van de presentatiemiddelen en faciliteiten.
 • Signaleren wanneer verbeterpunten meerdere huizen betreffen en daar overkoepelende, duurzame en creatieve oplossingen voor bedenken.
 • Het uitwerken van kleine grafische werkzaamheden in Adobe InDesign / Illustrator.

Jij

 • Hebt een afgeronde relevante opleiding en bij voorkeur 1 jaar relevante werkervaring op HBO / WO werk- / denkniveau.
 • Bent proactief, praktisch en zelfstandig, niet bang om de telefoon op te pakken of informatie op te halen.
 • Vindt het leuk om conceptueel mee te denken en je daarin verder te ontwikkelen.
 • Bent zowel zorgvuldig en kritisch, als pragmatisch en flexibel.
 • Bent creatief en hebt een goed gevoel voor esthetiek en kwaliteit.
 • Bent een uitstekende communicator; de Nederlandse taal beheers je goed in woord en schrift.
 • Hebt bij voorkeur ervaring met het werken in Adobe-programma’s.
 • Bent bij voorkeur in bezit van rijbewijs B.
 • Bent bij voorkeur woonachtig in omgeving Amsterdam.

Hoe ziet je dag er (bijvoorbeeld) uit?

8:30 Je opent de grote monumentale voordeur en begroet je eerste collega’s bij het koffiezetapparaat. Een steile trap later zit je op je werkplek in het achterhuis en beantwoordt je berichten, werkt je planning van de week bij en belt nog even met een producent.

9.30 Weekstart met team Presentatie. Een collega vraagt je hulp bij het visualiseren van een idee voor een presentatie. Omdat jij net je planning hebt bekeken, weet je precies wanneer je tijd hebt. Je pitcht je idee voor een verbeterpunt in museumhuis Bonck, wat enthousiast wordt ontvangen. Jullie plannen direct een moment in om de uitwerking verder te bespreken.
10.30 Samen met een collega vertrek je naar museumhuis Huis Van Meerten in Delft, op zoek naar verbeterpunten. Van Team Interieurobjecten weet je dat een tafel tijdelijk uit de vaste opstelling gaat, waar een presentatiemiddel op staat. Hoe los je dit op? Bovendien heeft team Onderzoek gemeld dat er een object van de familie in bruikleen is aangeboden. Jullie kijken alvast op locatie of en hoe deze bruikleen bijdraagt aan de bezoekersbeleving. En welke knelpunten ervaart de coördinator, loopt de routing wel soepel, is er iets aan vervanging toe, waar kan de beleving versterkt worden?

12.30 Tijdens de lunch wordt nog het een en ander afgestemd met de coördinator.

14.00 Onderweg terug maken jullie een eerste taakverdeling en brainstormen over de presentatiemogelijkheden van de aangeboden bruikleen. Daarbij komt er een idee in je op voor één van je projecten: de shops in de museumhuizen.

15.00 Op kantoor zet je de verbeterpunten verder onder elkaar en haal je de eerste informatie op bij collega’s uit andere teams.

16.00 Het laatste uur werk je je idee uit voor de shop, om het te kunnen bespreken met jouw team.

17.00 Nog even snel de elektrische deel-auto reserveren en de sleutel ophalen voor je bezoek aan vakantiehuis Heusden morgen. Klaar voor een nieuwe werkdag!

Wij bieden

 • Een sfeervolle werkplek in huis Bartolotti op de Herengracht in Amsterdam.
 • Ruim 80 gezellige, deskundige collega’s.
 • Een contract voor bepaalde tijd van 6 maanden; start juni / juli 2023.
 • Salarisschaal D volgens CAO Architectenbureaus.

Enthousiast geworden over deze vacature?
Kun je niet wachten om te starten? Stuur dan je motivatiebrief, CV en portfolio voor 15 mei naar vacatures@hendrickdekeyser.nl t.a.v. Cathelijne Vreugdenhil, teamleider presentatie, onder vermelding van Sollicitatie Medewerker Presentatie.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 23 of 24 mei.

Inlichtingen
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Cathelijne Vreugdenhil, teamleider presentatie, via c.vreugdenhil@hendrickdekeyser.nl.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure en ontvangst van sollicitaties kun je contact opnemen met Hendrika van der Weijden, 06- 06 8388 9525.

Hendrick de Keyser Monumenten is een inclusieve en diverse organisatie. We zijn nieuwsgierig naar jou en vinden het belangrijk dat ons team een afspiegeling vormt van de Nederlandse bevolking.

Solliciteer!

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.