Historici.nl

Gepubliceerd op 21-06-2023

Historici.nl lanceert Historici.nl de Podcast

Historici.nl lanceert vandaag zijn podcastkanaal Historici.nl de Podcast. In de eerste aflevering kunt u luisteren naar een interview met politiek historicus Remieg Aerts. De aanleiding voor deze podcast is het aanstaande afscheid van Aerts als hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Aerts studeerde geschiedenis in Groningen, werd in 2003 hoogleraar politieke geschiedenis in Nijmegen en in 2017 hoogleraar Nederlandse geschiedenis in Amsterdam.

Hanco Jürgens van het Duitsland Instituut Amsterdam spreekt in deze podcast met Aerts over zijn drijfveren als historicus, over zijn werk en over de vraag: hoe schrijf ik een goed boek?

Deze podcast is geproduceerd door Maarten Westerveen en is te beluisteren via Spotify en de website Historici.nl.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.