Historici.nl

Gepubliceerd op 30-03-2022

IISG: Digitaal archivaris

Locatie: Amsterdam
Max uren per week: 30,40
Max salaris: €3.619,00
Duur overeenkomst: Jaar, maar daarna vast.
Solliciteer t/m: 17-04-2022

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) is per direct op zoek naar een

Digitaal archivaris

(voor 0,8 fte)

Je komt te werken op de afdeling Registratie, die analoge en digitale collecties en datasets ordent, beschrijft en verwerkt op het gebied van sociaaleconomische geschiedenis. Er zijn verschillende, soms wisselende teams die met elkaar samenwerken. De afdeling wordt regelmatig versterkt met stagiairs, projectmedewerkers en vrijwilligers. De afdeling Registratie werkt nauw samen met de andere afdelingen van Data & Collecties: Collectievorming, Verrijking en Publieksdiensten.

In deze functie:

 • Speel je een actieve rol bij het ingesteren, selecteren, beschrijven en beheren van digitale collecties.
 • Help je bij het verbeteren van de systemen en werkprocessen van de afdeling.
 • Zet je je kennis in om inzicht en oplossingen te bieden bij de problematiek rondom het beschikbaarstellen van digitale collecties.
 • Deel je je kennis met collega’s en draag je op die manier bij aan de verdere professionalisering met betrekking tot de werkprocessen rondom digitale collecties.

Wat vragen we van je?

 • Je beschikt over een HBO opleiding als archivaris/informatieprofessional of vergelijkbare opleiding.
 • Je hebt (praktijk)ervaring met archivering en recordsmanagement.
 • Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het vakgebied.
 • Je bent praktisch ingesteld en je hebt een hands-on mentaliteit.
 • Je kunt goed plannen, organiseren en samenwerken.
 • Beheersing van Nederlands en/of Engels in woord en geschrift is vereist.
 • Ervaring met command line tools en scripting zijn een pré.

Over het IISG
Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG – KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal €2.710,00 en maximaal €3.619,00 bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal8 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Diversiteit & Inclusie
De KNAW acht een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt van groot belang. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de KNAW op deze wijze versterkt.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer hier.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.