Historici.nl

Gepubliceerd op 06-07-2023

Junior Communicatiemedewerker – Scheepvaartmuseum

32-36 uur per week

Wat ga je doen?

Het team marketing & communicatie bestaat uit acht collega’s en is onderdeel van het cluster programma & publiek. Het team houdt zich bezig met Het Scheepvaartmuseum van nu en de toekomst. Wat moeten we doen om onze bezoekers en andere gasten te blijven bereiken en hoe kunnen we mensen die ons nog niet kennen, enthousiasmeren voor een bezoek? En waar komt iemand online het museum allemaal tegen?

Op de afdeling marketing & communicatie is geen dag saai! Als junior communicatiemedewerker draag je actief bij aan het bereiken van bestaand én nieuw publiek. Zo werk je mee aan tentoonstellingsprojecten, of aan de online zichtbaarheid van het museum.

Verder:

 • Werk je nauw samen met je directe collega’s (bijvoorbeeld online, communicatie, PR, sales), maar ook met diverse collega’s binnen het cluster publiek & programmering en collega’s bij collecties en development;
 • Ondersteun je de afdeling met het beheer van de algemene mailbox, of andere dagelijkse zaken die voorbij komen;
 • Ondersteun je bij het maken van social media content of het schrijven van copy voor de nieuwsbrief;
 • Werk je digitale content uit voor bijvoorbeeld onze educatieprogramma’s;
 • Werk je in het CMS aan de content op onze website;
 • Beheer je samen met collega’s de beeldbank, onze knipseldienst en andere systemen.

Wie zoeken wij?

Voor deze functie zoeken wij een creatieve, resultaatgerichte collega. Je vindt het leuk om samen te werken en hebt zin om de handen uit de mouwen te steken. Bij deadlines houd jij het hoofd koel en je bent flexibel als zaken anders lopen dan gepland of plannen moeten worden aangepast.

Verder vragen wij

 • Relevante afgeronde opleiding op mbo-, hbo- of wo-niveau;
 • Werkervaring in een soortgelijke functie of afdeling mag, maar is niet noodzakelijk. We nodigen starters ook nadrukkelijk uit te reageren;
 • Je wordt enthousiast van de duurzaam-inclusieve doelstellingen van het museum en draagt daar graag aan bij.

Wat bieden wij?

Jouw werkplek bevindt zich in één van de mooiste musea van Amsterdam. Je komt terecht in een zelfstandige functie binnen een leuk, gemotiveerd en creatief team. Verder bieden wij:

 • Een jaarcontract, met uitzicht op verlenging, voor 32-36 uur per week;
 • Het salaris is vastgesteld in schaal 7 en afhankelijk van opleiding en werkervaring. Het fulltime salaris in deze schaal ligt tussen € 2.774,- en € 3.448-. Het dienstverband wordt afgesloten met de Stichting Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam. De Museum cao is van toepassing;
 • 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering;
 • Deelname aan pensioenregeling en korting op collectieve verzekeringen;
 • Ruimte voor ontplooiing en ontwikkeling;
 • Voordelig sporten bij een sportschool bij jou in de buurt via Bedrijfsfitness;
 • Een museumkaart, vrijkaarten voor het museum en korting in het restaurant en de winkel.

Reageren

Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast over de functie? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 21 juli 2023 via onderstaande sollicitatiebutton. Voldoe je niet aan alle voorwaarden, maar denk je dat deze functie wél bij je past? Reageer dan zeker.

Bij vragen over de inhoud van de vacature kun je contact opnemen met Marleen Smit (hoofd marketing & communicatie) via msmit@hetscheepvaartmuseum.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, tel. (020) 52 32 425. Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het Scheepvaartmuseum onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie. Wij vinden het belangrijk om een divers medewerkersbestand te hebben en een inclusieve werkomgeving te creëren waar ruimte is voor verschillen. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar iemand die de diversiteit binnen het team versterkt.

Klik hier voor meer informatie over de organisatie.

Solliciteer

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.