Historici.nl

Gepubliceerd op 29-06-2021

Museum Boijmans Van Beuningen: Diversiteitsadviseur

De wereldberoemde kunstcollectie van Boijmans Van Beuningen is in 172 jaar uitgegroeid tot ruim 151.000 objecten. Tijdens de renovatie en vernieuwing van Museum Boijmans Van Beuningen blijft de kunst zichtbaar in schoolklassen en in (inter)nationale musea en instellingen. Bovendien opent het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld – het depot- in november 2021 haar deuren voor het publiek.

Museum Boijmans Van Beuningen hecht belang aan een inclusieve omgeving waarin diversiteit een gegeven is en wordt gewaarborgd voor personeel, directie, Raad van Toezicht, vrienden en begunstigers, vrijwilligers, publiek, collecties, tentoonstellingen en programmering.

Om helder te krijgen waar het museum nu staat in de realisatie van deze ambitie en hoe hierin verder te groeien, zoeken we op korte termijn een

Diversiteitsadviseur

14 uur per week | aanstelling voor periode van 1 jaar

Wie ben jij?
Je bent een specialist op het gebied van diversiteit en je hebt ruime werkervaring in een vergelijkbare rol. Je kent het werkveld en deinst niet voor ongemakkelijke gesprekken. Je bent een verbinder en weet verandering binnen een organisatie te bewerkstelligen. Je enthousiasmeert en activeert betrokkenen door het formuleren en uitvoeren van specifieke activiteiten, waarmee diversiteit en inclusie intrinsieke en gedragen onderdelen zijn.

Wat ga je doen?

  • Je evalueert en adviseert in het proces van duurzame verandering binnen de context van diversiteit en inclusie. Diversiteit betreft alle onderdelen van de organisatie: personeel, programma, publiek en partners, maar de nadruk ligt in eerste instantie op personeel.
  • Je komt met concrete verbetervoorstellen en implementeert deze binnen de organisatie.
  • Je rapporteert en legt verantwoording af aan de werkgroep diversiteit.

Wat breng je mee?

  • Je bent HBO/WO opgeleid, of een gelijkwaardig denk- en werkniveau.
  • Aantoonbare werkervaring op het gebied van diversiteit en inclusie.
  • Ervaring met systemisch werken, schrijven van verbetervoorstellen en cultuurverandering.
  • Je bent communicatief zeer sterk, hebt overtuigingskracht en een empathisch vermogen (gevoel voor verhoudingen).
  • Je bent op korte termijn beschikbaar.

Wij bieden
Een uitdagende functie voor de periode van 1 jaar in een uitdagende omgeving. Salariëring is in schaal 11 volgens de museum CAO. (Eventueel op freelancebasis in te vullen.)

Sollicitatie
Solliciteren kan tot en met woensdag 14 juli via onderstaande sollicitatie-button.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 20 juli.

Meer informatie
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Yoeri Meessen (hoofd educatie) via Meessen@boijmans.nl.

Reageer uiterlijk woensdag 14 juli en uitsluitend via onderstaande button.

Boijmans Van Beuningen erkent het belang en de noodzaak van diversiteit in de organisatie en streeft naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand, conform de Code Diversiteit en Inclusie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.