Historici.nl

Gepubliceerd op 21-07-2021

preHistorisch Dorp: Educatiespecialist

Het preHistorisch Dorp is hét openluchtmuseum van Brabant waar de bezoeker van jong tot oud actief bezig is met het alledaagse leven van vroeger. Door middel van levende geschiedenis kun je in zes tijdvakken een tijdreis maken van de vroege prehistorie tot de late middeleeuwen. Het openluchtmuseum is open voor dagrecreatie (vrienden, familie, kinderfeestjes), bedrijfsuitjes en voor schoolgroepen. Naast 10 medewerkers en circa 25 seizoenmedewerkers, zijn zo’n 140 vrijwilligers bij het preHistorisch Dorp betrokken.

Educatiespecialist

38 uur per week

Wat ga je doen?
Als educatiespecialist maak je onderdeel uit van de afdeling presentatie en educatie. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe programma’s, werkt aan de langetermijnplannen op educatievlak in het kader van de geplande uitbreiding van het museum en je bouwt aan een netwerk van betrokken scholen. Je bent het inhoudelijk aanspreekpunt voor samenwerkingspartners als Cultuur Station en de Ontdekfabriek. Je werkt nauw samen met het hoofd publiek en presentatie (tevens Hoofd preHistorisch Dorp) en adviseert vanuit jouw expertise en ervaring. Je hebt verstand van, en ervaring met, het ontwikkelen van programma’s op basis van leerlijnen, leerdoelen, vakoverstijgend onderwijs voor zowel primair onderwijs als voortgezet onderwijs (met in het bijzonder vaktechnisch onderwijs). Je hebt oog voor een goede verhouding tussen educatieve ambities en commercieel haalbare doelen. Je spreekt de taal van het onderwijs en bent in staat je de mogelijkheden van ons museum op educatief vlak snel eigen te maken en te vertalen naar de mogelijkheden en vragen binnen het onderwijs.

‘De vertaling van kennis naar beleving en vice versa is de grondslag van onze educatieve programma’s’ – Yvonne Lammers, Hoofd preHistorisch Dorp –

Word jij onze nieuwe collega?
Jij brengt mee:

 • HBO werk- en denkniveau, affiniteit met geschiedenisonderwijs
 • Didactische kwaliteiten, aantoonbare kennis van het onderwijsveld in de breedste zin
 • Minimaal 3 jaar ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van educatieve programma’s
 • Aantoonbare contactuele en organisatorische kwaliteiten
 • Goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels
 • In bezit van rijbewijs B
 • Een bestaand netwerk in de Eindhovense educatie-wereld is een pré

Jouw karakter:

 • Teamplayer en netwerker
 • Sociaal betrokken
 • Goed op de hoogte van de ontwikkelingen in onderwijs, sociaal domein en maatschappij

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een afwisselende functie binnen een groep enthousiaste medewerkers én vrijwilligers
 • Een unieke werkplek in een historische setting, mooi gelegen in de Genneper Parken
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO Dagrecreatie, schaal 8/9 afhankelijk van ervaring
 • Gratis entree voor jou, je partner en je kinderen en korting in de winkel
 • Tijdelijke aanstelling van een jaar met uitzicht op verlenging en vaste aanstelling bij functioneren naar tevredenheid
 • 23,75 vakantiedagen op basis van 38 uur per week
 • Werkdagen en –tijden zijn in onderling overleg.

Een museum van ons allemaal
Eindhoven Museum streeft een inclusieve organisatie na die ruimte biedt aan iedereen. Wij geloven in de kracht van de diversiteit van onze medewerkers. Diversiteit draagt bij aan een betere aansluiting bij de behoeftes van onze bezoekers waardoor we ze samen de mooiste museumervaring kunnen laten beleven. Wij hebben daarom alle unieke talenten nodig. Je bent van harte welkom!

Enthousiast geworden?
Stuur je motivatie met CV uiterlijk zondag 15 augustus 2021 naar y.lammers@eindhovenmuseum.nl. t.a.v. Yvonne Lammers. Inhoudelijke vragen kunnen per mail gesteld worden via hetzelfde e-mailadres. Kijk voor meer informatie op www.prehistorischdorp.nl. De eerste sollicitatiegesprekken willen we plaats laten vinden op donderdag 2 september. De tweede ronde vindt plaats op donderdag 9 september.

Solliciteer!

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.