Historici.nl

Gepubliceerd op 12-07-2023

Stadsgidsen / rondleiders voor verschillende steden – Cicerones

Wegens uitbreiding is Cicerones op zoek naar stadsgidsen/rondleiders voor het verzorgen van stadswandelingen in verschillende steden.

Wat ga je doen

Als stadsgids verzorg je stadswandelingen door ‘jouw’ stad voor verschillende groepen, variërend van collega’s en families tot vrienden en clubgenoten. De rondleidingen zijn meestal in het Nederlands en duren doorgaans 1,5 uur. Je wordt gevraagd per opdracht en bepaalt zelf je beschikbaarheid. Het rondleiden is hierdoor goed te combineren met een andere baan.

Wat vragen we van je

De voorkeur gaat uit naar (kunst)historici en erfgoedprofessionals die al over een brede algemene kennis van het Nederlands erfgoed beschikken. Kandidaten met een andere bachelor- of masteropleiding en een grote belangstelling voor cultuurgeschiedenis en erfgoed zijn ook van harte uitgenodigd om te reageren.

We vinden het vooral belangrijk dat je in staat bent om de benodigde kennis te vergaren en eigen te maken en dat je deze vervolgens op enthousiaste wijze weet over te brengen op onze gasten

Wat bieden we

Rondleiden voor Cicerones betekent bovenal genieten van een inspirerende werkomgeving en leuke ontmoetingen. Per opdracht betalen we een marktconforme vergoeding waarvoor je ons een factuur of declaratie kunt sturen. Het aantal opdrachten is deels afhankelijk van je eigen beschikbaarheid.

De boekingen worden op professionele wijze verzorgd en voor je eigen administratie ontvang je een persoonlijk account om in te loggen op ons online boekingssysteem.

Er zijn meer dan 80 enthousiaste gidsen aan Cicerones verbonden, zodat er altijd collega’s zijn om mee te overleggen en zaken af te stemmen. Je werkt individueel, maar maakt ook deel uit van een deskundig en gezellig gidsenteam.

Reageren

Bij interesse ontvangen we graag je CV inclusief een recente foto en een motivatiebrief. We lezen graag in welke stad (of steden) je wil rondleiden. De mail kan verstuurd worden naar gidsen@cicerones.nl t.a.v. Loredana Cannas.

Bekijk hier de website van Cicerones.

Stadsgids/rondleider in verschillende steden
Door Redactie Historici.nl
Het Utrechts Archief – Rondleider/museumdocent
Door Redactie Historici.nl
Kröller-Müller Museum| Museumdocent
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.