Historici.nl

Gepubliceerd op 04-07-2023

Stage Bedrijfshistorisch Archief ING 2023: Archief Rainbow Lions ING Nederland – Amsterdam

About the job

Het Bedrijfshistorisch Archief ING zoekt een stagiair voor het beschrijven van het archief van de Rainbow Lions, het LGBTIQ+ netwerk van ING.

In het Bedrijfshistorisch Archief bevinden zich de historische collecties van de ING en diens voorgangers. De collectie bevat stukken van 1881 tot nu en bestaat uit onder meer uit circa 800 meter archief, ruim 15.000 foto’s en meer dan 12.000 objecten. Het archief geeft daarmee een rijk beeld van het Nederlandse bankwezen en de geschiedenis van het betalingsverkeer.

Het Rainbow Lions netwerk is opgericht in 2004 en zet zich in voor diversiteit en inclusie binnen ING door middel van onder meer netwerkbijeenkomsten, lezingen en workshops. In 2022 heeft de Rainbow Lions zijn archief uit de periode 2004-2022 overgedragen aan het Bedrijfshistorisch Archief ING. Deze collectie bestaat voornamelijk uit een digitaal archief van onder meer foto’s, films, memo’s, presentaties, vergaderverslagen, artikelen en meer.

We zoeken een stagiair om dit digitale archief te ontsluiten en te beschrijven.

Daarnaast willen we ook graag dat er nader onderzoek wordt gedaan naar de collectie en het archief in een historische context wordt geplaatst. Dit kan in overleg resulteren in een onderzoeksverslag of een voorstel voor een tentoonstelling.

Wat vragen wij:

  • Master- of derdejaars bachelorstudent Geschiedenis, Archiefwetenschappen, Reinwardt Academie, Sociale Wetenschappen of een vergelijkbare opleiding.
  • Affiniteit met de LGBTIQ+ community en diens geschiedenis.
  • Affiniteit met archieven.
  • Nauwkeurig, accuraat en zelfstandig kunnen werken.
  • Het archiefmateriaal is zowel Engels- als Nederlandstalig, dus een goede uitdrukkingsvaardigheid in beide talen in woord en geschrift is een pre.

Wat bieden wij jou:

  • Een bijzondere en interessante leeromgeving in Amsterdam bij een vooroplopende financiële dienstverlener.
  • Een stagevergoeding en reiskostenvergoeding.
  • Stagebegeleiding op maat.

Voor vragen over deze vacature kunt u e-mailen naar Stella Draskóczy, recruiter. e-mail: stella.draskoczy@ing.com

Klik hier voor meer informatie over de organisatie.

Solliciteer

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.