Historici.nl

Gepubliceerd op 22-10-2021

Stagevacature Onderzoek naar het historisch gebruik van bierbostel in de Nederlanden

Stageplaats bij KNAW Humanities Cluster in samenwerking met MaGie Creations: Onderzoek naar het historisch gebruik van bierbostel in de Nederlanden

Voor de onderzoeksgroep NL-Lab zoekt het Humanities Cluster van de KNAW

1 stagiaire (m/v) 

Ben jij geïnteresseerd in voedsel- en kennisgeschiedenis? Houd je van bakken en historische archieven uitpluizen? En zou je wel willen meewerken aan historische onderzoeksprojecten in een dynamische onderzoeksgroep, zien wat een start-up doet, en de link leggen tussen historisch onderzoek en hedendaagse innovatie? Lees dan verder!

Tijdens deze speciale stage zul je niet alleen nauw samenwerken met een senior onderzoeker bij de afdeling NL- Lab, maar ook met het productontwikkelingsteam van de food start-up MaGie Creations. Binnen de stage zul je je onder andere bezig houden met:

  • Zelfstandig archiefonderzoek;
  • Historische recepten interpreteren en testen;
  • Verslag doen van je onderzoek in de vorm van rapporten en presentaties.

Aanvang van de stage is in overleg. Deze heeft bij voorkeur een omvang van 30 EC (5 dagen per week), maar een andere invulling is in overleg mogelijk

Wat vragen wij? 

  • Interesse in voedsel- en kennisgeschiedenis;
  • Beheersing van de basisbeginselen van archiefonderzoek, of bereidheid om deze snel te leren.
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Een zorgvuldige en secure werkwijze;
  • Een communicatieve, proactieve en zelfstandige werkhouding, waarbij je een vertaalslag kan maken van je wetenschappelijke bevindingen naar de hedendaagse praktijk.

Wij zoeken enthousiaste, gevorderde bachelorstudenten en  (onderzoeks)masterstudenten met een voorliefde voor voedsel en geschiedenis, bij voorkeur met kennis van de geschiedenis van de Middeleeuwen en de Vroegmoderne tijd. Je volgt een opleiding in de geesteswetenschappen en hebt aantoonbare affiniteit met archiefonderzoek en recepten.

Wat bieden wij?

Wij bieden een actieve begeleiding van studenten, met het oog op loopbaanperspectieven. Daarnaast krijg je een bescheiden stagevergoeding.

Geïnteresseerd? 

Stuur vóór 15 november een korte motivatie en CV naar de stagecoördinator Floor Meijer (floor.meijer@huc.knaw.nl). Voor vragen kun je op hetzelfde adres terecht.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.