Historici.nl

Gepubliceerd op 17-02-2020

Stichting LOKAAL Rotterdam: Programmamaker / Debatredacteur

Stichting LOKAAL Rotterdam in Rotterdam zoekt een Programmamaker / Debatredacteur voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-03-2020


Politiek ver weg? Welnee!

Stichting LOKAAL Rotterdam is in 1994 opgericht op initiatief van de Rotterdamse gemeenteraad met als doelstelling de afstand tussen Rotterdammers en de gemeentepolitiek te verkleinen en de relatie tussen de inwoners van Rotterdam en hun stadsbestuur te verbeteren.

LOKAAL is hét centrum voor democratie in Rotterdam. Dit vanuit de gedachte dat zeker in een stad als Rotterdam met de meest diverse bevolking van Nederland de lokale democratie permanent onderhouden dient te worden. Meer dan ooit is er behoefte aan skills en vaardigheden om in deze stad te kunnen leven met deze verschillen.

Wij geloven in en staan voor een open en scherp gesprek met de stad, waarin de directe, levendige invloed zichtbaar is en de Rotterdamse democratie blijvend richting krijgt. Dat is de missie van LOKAAL. Onafhankelijkheid, neutraliteit, toegankelijkheid en nieuwsgierigheid zijn onze kernwaarden.

Programmamaker/debatredacteur

24 uur per week

De functie
Als programmamaker / debatredacteur ben je verantwoordelijk voor de inhoud én de organisatie van de debatten die Stichting LOKAAL in samenwerking met verschillende partners (onder andere Arminius, Bibliotheek Rotterdam, AD / Rotterdams Dagblad) organiseert.

Onze programmamaker / debatredacteur…

  • Houdt de politieke maatschappelijke actualiteit bij en maakt debat dossiers.
  • Bedenkt in samenspraak met samenwerkingspartners LOKAAL relevante thema’s en onderwerpen voor de debatten.
  • Doet research en maakt inhoudelijke opzet voor de debatten.
  • Benadert gasten en sprekers.
  • Evalueert de debatten.

Profiel
Minimaal Hbo-niveau. Algemene kennis en belezenheid in combinatie met organisatorische vaardigheden strekt tot aanbeveling. Hij/zij is bereid om soms in de avonden of in het weekend te werken. Hij/zij heeft kennis van en affiniteit met de lokale democratie en debat. Minimaal drie jaar relevante werkervaring.

Je komt terecht in een klein, hecht, hardwerkend team en werkt in één van de gaafste gebouwen van Rotterdam: Het Industriegebouw.

Competenties
Communicatief en secuur. Stressbestendig en flexibel. Vlotte pen. Zelfstandige en initiërende werker. Representatief.

Reageren?
Mail je CV en motivatiebrief zo snel mogelijk, maar in elk geval vóór 16 maart 2020 naar Astrid Boonstoppel (astrid.boonstoppel@lokaal.org). Voor meer informatie kun je bellen naar 010 443 30 60 (maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 17.30 uur).

Gesprekken vinden plaats in de week van 23 maart 2020.

Startdatum: in overleg, bij voorkeur per 1 april 2020. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van één jaar. Salaris afhankelijk van jouw ervaring (€ 2.914 – € 4.406 op basis van fulltime / 36 uur per week).

Solliciteer!

Stage Programmamaker
Door Redactie Historici.nl
Chef de Bureau – Stichting Erasmusprijs
Door Redactie Historici.nl
De Nieuwe Kerk + Hermitage – Medewerker Publieksprogrammering
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.