Historici.nl

Gepubliceerd op 20-04-2022

Collectie Overijssel: Medewerker Klantcontactcentrum

Ben jij een ervaren archiefdienstverlener of ben je net afgestudeerd en op zoek naar een werkervaringsplek? Ben je klantgericht, houd je van historische collectiestukken en ben je digitaal vaardig? Werk je graag in en voor Deventer en ben jij op zoek naar een afwisselende baan in de steeds veranderende wereld van erfgoed- en collectiebeheer? Dan maken we graag kennis met jou.

Wij zoeken een

Medewerker Klantcontactcentrum

24 uur per week

Collectie Overijssel streeft naar een duurzaam bruikbare erfgoedcollectie voor Overijssel: informatie en inspiratie voor iedereen, over het verleden, voor het heden en de toekomst. Wij zetten ons maximaal in om de collectie die wij beheren duurzaam te bewaren voor de toekomst en drempelloos toegankelijk te maken voor veelzijdig gebruik in het nu.

Jouw rol
Jouw verantwoordelijkheid is het afhandelen van klantverzoeken binnen gestelde normen zowel fysiek als online. Jij zorgt voor een prettige en professionele sfeer op de studiezaal en voor tevreden klanten die ons via telefoon, mail en chat benaderen. Dit doe je samen met je collega’s.

Hoe doe je dat?

 • Je ontvangt onze klanten op de studiezaal in Deventer, en je bent zo nodig ook flexibel inzetbaar in onze nieuwe studiezaal op de Melkmarkt in Zwolle;
 • Je reikt klanten fysieke collectiestukken uit en houdt toezicht op de raadpleging;
 • Je hebt contact met de depotmedewerkers en controleert dat de juiste stukken op de studiezaal arriveren;
 • Je handelt generieke vragen van klanten, partners en externe organisaties zelfstandig af;
 • Je zet specialistische klantvragen door naar collega’s;
 • Je houdt contact met klanten via telefoon, email en de chat;
 • Je haalt stukken uit het depot en brengt deze terug.

Jouw profiel

 • Je bent een beginnend professional, en hebt recent een hbo- of universitaire studie afgerond op het gebied van collectie- en/of archiefbeheer.

of

 • Je beschikt over de mbo-opleiding archiefassistent en je hebt ervaring in de archiefdienstverlening.
 • Je bent beschikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag.
 • Je bent in staat soms fysiek werk uit te kunnen voeren.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je houdt van aanpakken en nieuwe initiatieven geven je energie.
 • Je beschikt aantoonbaar over goede digitale vaardigheden.

Ons aanbod
De vacature betreft een tijdelijke aanstelling per zo snel mogelijk voor de duur van 10 maanden. De functie is gewaardeerd op schaal 6 (maximaal € 3018,- bruto dit volgens salaristabel 1 april 2022 cao-SGO). De cao samenwerkende gemeentelijke organisaties (SGO) kent naast een passende beloning ook extra’s zoals een vrij te besteden individueel keuzebudget van ruim 17%, een tegemoetkoming voor je zorgverzekering en betaald ouderschapsverlof. Ook krijg je een vergoeding voor woon-werkverkeer en thuiswerken. Collectie Overijssel is een gemeenschappelijke regeling van de Rijksoverheid, gemeente Deventer en gemeente Zwolle.

Bij Collectie Overijssel kom je te werken in een organisatie in transitie. Er zijn daardoor volop kansen om jezelf verder te ontwikkelen binnen deze functie en wellicht op termijn op een andere plek bij ons. Meer lezen over onze visie en de ontwikkeling die wij doormaken? Bekijk ons online magazine.

Interesse?
Stuur voor maandag 2 mei 2022 je cv en brief naar Frieda Bousba (HR) via f.bousba@collectieoverijssel.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Frieda Bousba (HR). Inhoudelijke vragen over de vacature kun je stellen aan Petra Links (Manager Collectie & Dienstverlening). Beiden bereikbaar via 085 – 488 50 00.

 

Collectie Overijssel| Informatiespecialist
Door Redactie Historici.nl
Behoudspecialist Collectie Overijssel (0,8-1 fte)
Door Redactie Historici.nl
Collectiebeheerder Collectie Overijssel (0,8-1 fte)
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.