Historici.nl

Gepubliceerd op 15-10-2020

Historisch Centrum Overijssel Depotmedewerker

Ligt jouw hart bij beheer van museale objecten? Wil jij meewerken aan de toekomst van de museale collectie van gemeente Zwolle? En wil je dat doen bij een organisatie die volop in ontwikkeling is en toewerkt naar de opening van het nieuwe Zwolse stadsmuseum ANNO? Dan is dit je kans!

Depotmedewerker

16 uur per week

Jouw rol
Je bent onderdeel van Cluster Collectie, het hart van het archief van Historisch Centrum Overijssel. Dit team van meer dan twintig medewerkers werkt vanuit locaties in Zwolle en Deventer en heeft de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het behouden en (her)bruikbaar maken van de erfgoedcollecties van Historisch Centrum Overijssel. In Cluster Collectie komt het conserveren van soms eeuwenoude stukken samen met de digitale technieken om de collectie innovatief en gebruiksvriendelijk te presenteren.

Je werkt aan de museale collectie in het depot en bent allround inzetbaar. Tot je taken behoren onder meer de registratie van objecten in ons collectiebeheersysteem (Adlib), aflezen en interpreteren van klimaatmeters, het bijhouden van standplaatswijzigingen, het beoordelen van objecten op hun conditie, het verzorgen van transporten, inpakken van objecten, het meedenken over depotinrichting en het bewaken van de depothygiëne. Ook ben je projectmatig inzetbaar voor fotografie van collectiestukken.

In het depot werk je samen met de collectiebeheerder. Je legt verantwoording af aan de Manager Collectie.

Jouw profiel
Je bent resultaatgericht en gaat voor kwaliteit en verbetering. Je bent nauwkeurig en werkt gestructureerd. Je werkwijze kenmerkt zich door flexibiliteit en een heldere communicatiestijl. Je werkt effectief samen met je directe collega’s en met externe partijen.

Daarbij

  • Beschik je over een Mbo-opleiding tot behoudsmedewerker of een daaraan gelijkwaardige combinatie van opleiding en werkervaring.
  • Heb je ervaring met het werken in Adlib.
  • Ben je in staat fysiek soms zwaar werk uit te kunnen voeren.
  • Ben je in het bezit van rijbewijs B.

Ons aanbod
Je komt te werken in een culturele erfgoedorganisatie die zich bevindt in een interessante ontwikkelingsfase. Historisch Centrum Overijssel heeft in 2018 van de gemeente Zwolle het beheer gekregen over de collectie van het voormalig Stedelijk Museum Zwolle. Objecten uit deze collectie worden op dit moment projectmatig geïnventariseerd en waar nodig geconserveerd en gerestaureerd. Bovendien werkt Historisch Centrum Overijssel samen met de Stichting Allemaal Zwolle en gemeente Zwolle aan het nieuwe stadsmuseum ANNO. ANNO wordt gehuisvest aan de Melkmarkt, in het monumentale Drostenhuis en de naastgelegen nieuwbouw. De restauratie en verbouwing aan deze gebouwen is momenteel in volle gang. Verwacht wordt dat ANNO eind 2021 de deuren opent. Objecten uit de museale collectie van de gemeente Zwolle zullen (mede) een plek krijgen in de vaste opstelling van dit museum.

Ruim 55 medewerkers en 85 vrijwilligers maken van Historisch Centrum Overijssel een compacte organisatie met korte lijnen en een informele dynamiek. Je wordt onderdeel van een historisch centrum dat buitengewoon betrokken werkt aan haar maatschappelijke taak en dat haar beperkte schaal en middelen omzet in een betrouwbare en inspirerende positionering in het veld van overheidsinformatie en cultureel erfgoed.

De vacature betreft een tijdelijk aanstelling voor de duur van één jaar. De functie is gewaardeerd op schaal 6 (maximaal € 2.904,- bruto). De CAO samenwerkende gemeentelijke organisaties (cao sgo) kent naast een passende beloning ook extra’s zoals een vrij te besteden individueel keuzebudget van ruim 17%, een tegemoetkoming voor je zorgverzekering en betaald ouderschapsverlof. Ook krijg je een vergoeding voor woon-werkverkeer. Historisch Centrum Overijssel is een gemeenschappelijke regeling van de Rijksoverheid, gemeente Zwolle en gemeente Deventer.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten onze voorkeur. De werving vindt tegelijk extern en intern plaats.

Interesse?
Stuur je sollicitatie uiterlijk 23 oktober 2020 naar f.bousba@historischcentrumoverijssel.nl. De vacature is tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Frieda Bousba (HR). Inhoudelijke vragen over de vacature kun je stellen aan Petra Links (Manager Collectie). Beiden bereikbaar via 085-488 50 00.

De eerste gesprekken vinden plaats op 4 november 2020, de tweede gesprekken op 18 november 2020, beide op locatie Zwolle aan Eikenstraat 20.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.