Historici.nl

Gepubliceerd op 24-11-2020

Historisch Centrum Overijssel Informatiespecialist

Wil jij werken in het hart van het Overijssels erfgoed? Ben jij een ervaren informatiespecialist en ga je graag de uitdaging aan bij een organisatie in verandering? Krijg jij energie van informatievraagstukken voor zowel digitale als analoge archieven en vind je het leuk om in contact te staan met een groot netwerk aan archiefvormers van overheidswege en particulier? Dan is deze functie iets voor jou!

Gezocht: Informatiespecialist voor het erfgoed van Overijssel

Informatiespecialist

32 tot 36 uur per week

Jouw rol
Je bent onderdeel van Cluster Collectie, het hart van het archief van Historisch Centrum Overijssel (HCO). Dit team van meer dan twintig medewerkers werkt vanuit locaties in Zwolle en Deventer en heeft de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het verwerven, behouden en (her)bruikbaar maken van de archieven en erfgoedcollecties van HCO. In Cluster Collectie komt de klassieke professie van het conserveren van soms eeuwenoude stukken samen met de digitale technieken om de collectie innovatief en klantgericht te presenteren.

Op dagelijkse basis ben je bezig met het beheer en de toegankelijkheid van onze huidige en toekomstige archieven en erfgoedcollecties. Inspelend op de klantbehoefte zorg je ervoor dat de bruikbaarheid binnen de wettelijke kaders zo optimaal mogelijk is. Je hebt contact met overheden en particulieren en begeleidt de overdracht van archieven en erfgoedcollecties in papieren en in digitale vorm. Je bent allround inzetbaar in verschillende rollen waaronder adviserend, coördinerend en uitvoerend. In voorkomende gevallen ondersteun je de dienstverlening bij de beantwoording van informatieverzoeken over de collectie.

Jouw profiel
Je bent resultaat- en klantgericht en gaat voor kwaliteit en verbetering. Je beschikt over uitstekende digitale vaardigheden en bent gedreven je blijvend te ontwikkelen. Je werkwijze kenmerkt zich door flexibiliteit en een heldere communicatiestijl. Je stelt het algemeen belang voorop en je bent gewend te schakelen tussen tactisch en operationeel niveau. Je bent een organisator, je bent proactief en je werkt effectief samen met je directe collega’s en met externen.

Daarbij

  • ben je in het bezit van een diploma Archivistiek A of B, of vergelijkbaar;
  • heb je minimaal vijf jaar recente werkervaring in het archiefwezen;
  • heb je aantoonbare ervaring met relatiebeheer en met inventarisatie van archieven;
  • beschik je over kennis van de relevante wetgeving op het gebied van overbrenging, openbaarheid en toegankelijkheid;
  • heb je aantoonbaar kennis van en ervaring met digitaal en analoog archiefbeheer.

Ons aanbod
Je komt te werken in een cultureel erfgoedorganisatie die zich bevindt in een interessante ontwikkelingsfase. Historisch Centrum Overijssel wil de kansen die de digitale transformatie biedt, optimaal benutten om het erfgoed van Overijssel bruikbaar en zichtbaar te maken. In samenwerking met partners ontplooien wij hiertoe initiatieven die de drempel tot onze collectie verlagen en die het erfgoed houdbaar maken. Als informatiespecialist verricht je werkzaamheden binnen een essentieel gedeelte van ons primaire proces. Twee locaties, ruim 55 medewerkers en 100 vrijwilligers maken van Historisch Centrum Overijssel een compacte organisatie met korte lijnen en een informele dynamiek. Je wordt onderdeel van een historisch centrum dat buitengewoon betrokken werkt aan haar maatschappelijke taak en dat haar beperkte schaal en middelen omzet in een betrouwbare en inspirerende positionering in het veld van overheidsinformatie en cultureel erfgoed.

De vacature betreft een tijdelijk aanstelling voor de duur van twee jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. De functie is gewaardeerd op schaal 10 met een maximumsalaris van € 4.494. De CAO samenwerkende gemeentelijke organisaties (cao sgo) kent naast een passende beloning ook extra’s zoals een vrij te besteden individueel keuzebudget van ruim 17%, een tegemoetkoming voor je zorgverzekering en betaald ouderschapsverlof. Ook krijg je een vergoeding voor woon-werkverkeer. Historisch Centrum Overijssel is een gemeenschappelijke regeling van de Rijksoverheid, gemeente Zwolle en gemeente Deventer.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten onze voorkeur. De vacature is tegelijkertijd intern en extern uitgezet.

Interesse?
Stuur je sollicitatie uiterlijk 29 november 2020 naar f.bousba@historischcentrumoverijssel.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Frieda Bousba (HR). Inhoudelijke vragen over de vacature kun je stellen aan Petra Links (Manager Collectie). Beiden bereikbaar via 085-488 50 00.

De gesprekken vinden plaats op 15, 18 en 21 december 2020.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historisch Centrum Overijssel: Informatiespecialist
Door Redactie Historici.nl
Historisch Centrum Overijssel| Depotmedewerker
Door Redactie Historici.nl
Collectie Overijssel| Informatiespecialist
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.