Historici.nl

Gepubliceerd op 15-05-2019

Historisch Nieuwsblad – (Online) Redacteur

Historisch Nieuwsblad is hét toonaangevende geschiedenismerk van Nederland. Het magazine staat al meer dan 25 jaar voor diepgravende artikelen die de onderste steen boven halen. We zoeken altijd naar de link tussen heden en verleden, tussen de gebeurtenissen die nu het nieuws domineren en de historische ontwikkelingen die daaraan ten grondslag liggen. Wij geloven dat kennis van het verleden bijdraagt aan een beter begrip van de wereld van nu.

Naast het magazine organiseert de redactie diverse publieksevenementen zoals het Geschiedenis Festival, collegedagen en historische reizen. De redactie verzorgt ook uitgaven als een kinderdoeboek en scheurkalenders en geeft vier keer per jaar het opinieblad Maarten! uit. Daarnaast zijn we online prominent aanwezig.

Historisch Nieuwsblad is ambitieus en wil de komende jaren zijn positie binnen het (online) geschiedenisdomein verder versterken. Daarom zoeken wij aanvulling van de redactie. Per 1 juni 2019 hebben wij plaats voor een

(Online) Redacteur

36 uur

Werkzaamheden
Als redacteur ben je de spin in het web van al onze redactionele uitingen, met nadruk op online. Je schrijft nieuwsbrieven en onderhoudt onze social mediakanalen. Je zorgt ervoor dat de websites up-to-date zijn en je schrijft en coördineert online content. Je volgt de actualiteit op de voet en legt verbindingen met gebeurtenissen uit het verleden, die je in (nieuws)berichten en interviews vertaalt naar onze lezers. Ook koppel je artikelen uit het uitgebreide archief van Historisch Nieuwsblad telkens aan de actualiteit. Je analyseert de websitestatistieken en gebruikt deze om de websites door te ontwikkelen en de online strategie te optimaliseren.

Omdat we in een klein team werken, ben je ook betrokken bij de productie van diverse uitgaven van Historisch Nieuwsblad, zoals de Historische Scheurkalender en Het Grote Geschiedenis Doeboek. Je gaat hierbij planmatig te werk, je behoudt het overzicht op het productieproces en je bent het aanspreekpunt voor collega’s, freelancers en derden. Daarnaast speel je een rol in de organisatie en promotie van de evenementen van Historisch Nieuwsblad.

Profiel
We zoeken een collega met een afgeronde studie geschiedenis, met minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Je hebt aantoonbare ervaring met Google Analytics, SEO en CMS-en en je weet alles van social media. Je kunt veel verschillende taken combineren zonder het overzicht te verliezen en stelt gemakkelijk prioriteiten. Competenties die belangrijk zijn: plannen en organiseren, creativiteit, resultaat- en kwaliteitsgerichtheid en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. Journalistieke ervaring is een pre, evenals ervaring met video.

Wij bieden een uitdagende, veelzijdige en creatieve functie in een klein, enthousiast team met volop ruimte voor eigen ideeën en ontwikkeling. Daarnaast bieden we een goed en marktconform arbeidsvoorwaardenpakket.

We nodigen je uit om jouw motivatie en cv (pdf) uiterlijk 27 mei 2019 via de website te sturen t.a.v. Saskia van Huizen, HR adviseur. Een schrijfopdracht kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

www.historischnieuwsblad.nl

Online Redacteur – Geschiedenis Magazine
Door Redactie Historici.nl
Erfgoed Brabant: historicus/redacteur
Door Redactie Historici.nl
VPRO: Online redacteur Brommer op zee
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.