Historici.nl

Gepubliceerd op 03-06-2019

Joods Cultureel Kwartier: Tekstredacteur

Midden in de oude Amsterdamse Jodenbuurt bevindt zich op nog geen vierkante kilometer het Joods Cultureel Kwartier (JCK). Het JCK bestaat uit het Joods Historisch Museum, het Kindermuseum, de Portugese Synagoge, de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaust Museum i.o. Het aanbod van het JCK is voor een breed publiek en omvat onder andere tijdelijke tentoonstellingen, evenementen en educatieve programma’s. De afdeling Tentoonstellingen verzorgt de wisseltentoonstellingen en de vaste presentaties van het JCK. De afdeling is onderdeel van het segment Museale Zaken en wordt gevormd door de Manager Museale Zaken, vier conservatoren, twee junior conservatoren, een tentoonstellingscoördinator en een tekstredacteur.

Wij zoeken per direct een

Tekstredacteur

0,6 fte

Doel van de functie is het redigeren van (tentoonstellings)teksten en catalogi van het museum zodanig dat deze in correct Nederlands, of in correcte vertaling zijn gesteld, duidelijk en eenduidig zijn volgens de redactionele regels van het museum, de coördinatie van zowel de redactie van tentoonstellingsteksten als de vertaling daarvan en incidenteel het schrijven van teksten

Het takenpakket bestaat met name uit:

  • Het redigeren van Nederlandse publieksteksten voor diverse doelgroepen
  • Het controleren van de Engelse vertaling
  • Het coördineren van de productie van de tentoonstellingsteksten
  • Het bewaken van de redactionele huisstijl van het museum
  • Het up-to-date houden van de JCK Schrijfwijzer
  • Het verlenen van redactionele assistentie aan medewerkers van het museum
  • Het in voorkomende gevallen redigeren van gedrukte publicaties van het museum

Jouw profiel:
Je hebt aantoonbare voortreffelijke beheersing van de Nederlandse taal, en goede beheersing van moderne talen, met name Engels. Je hebt ruime ervaring met redactionele werkzaamheden en werkt en denkt op academisch niveau. Je beschikt over algemene historische kennis en hebt aantoonbare affiniteit met de aandachtsgebieden van het museum.
Je organiseert, structureert en bewaakt de voortgang van processen, je kunt complexe informatie helder en afgestemd op verschillende doelgroepen formuleren en overbrengen, je hebt permanent oog en aandacht voor details in het eigen werk.
Je draagt bij aan een effectieve samenwerking binnen een team, bestaande uit personen met verschillende achtergronden en komt of denkt mee met andere zienswijzen en komt met alternatieve mogelijkheden om een probleem op te lossen. Onder tijdsdruk blijf je het eigen werk snel en nauwkeurig afhandelen.

Ons aanbod:
Je komt terecht in een dynamische en collegiale werkomgeving in hartje Amsterdam! Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 2.771,- en maximaal € 3.627,- bruto per maand (schaal 9), bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering.
De Museum cao is van toepassing. De aanstelling is in eerste instantie voor de periode van één jaar. Bij gebleken geschiktheid en ongewijzigde omstandigheden is het streven de arbeidsovereenkomst om te zetten naar een vaste aanstelling.

Interesse?
Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw reactie.

Sollicitaties met motivatiebrief en cv graag mailen naar personeelszaken@jck.nl. De reactietermijn loopt tot en met 14 juni 2019. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 24 juni 2019.

Solliciteer!

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.