Historici.nl

Gepubliceerd op 17-03-2021

Mauritshuis – Accountmanager Fondsen & Bedrijven

Het Mauritshuis is één van de topmusea in Nederland en huisvest een wereldberoemde collectie Nederlandse 17de-eeuwse schilderkunst. De collectie bestaat uit ongeveer 850 objecten die we tentoonstellen in twee historische gebouwen: het Mauritshuis, een 17de-eeuws stadpaleis aan het Plein, gebouwd in opdracht van naamgever Johan Maurits van Nassau-Siegen, en Galerij Prins Willem V aan het Buitenhof, gesticht door stadhouder Willem V. Het Mauritshuis: Eén Huis, twee gebouwen, een sublieme collectie, een authentieke geschiedenis, midden in het historische en politieke centrum van ons land.

De afdeling Development & Hospitality is per direct op zoek naar een ervaren:

Accountmanager Fondsen & Bedrijven

36 uur per week

We zoeken iemand die met veel kennis van zaken en vooral vanuit verbinding de portefeuille fondsen verder laat bloeien. Als Accountmanager Fondsen & Bedrijven sta je in voor het werven van private en publieke fondsen, zorg je voor correcte afhandeling van het donatieproces en lever je rapportages en adviezen. Daarnaast ondersteun je de afdelingsmanager bij de werving van bedrijfspartners en relatiebeheer.
Deze functie maakt deel uit van het team dat valt onder de afdeling Development & Hospitality.

Dit ga je doen

 • Onderzoek doen naar steunmogelijkheden van bekende en minder bekende fondsen, zowel nationaal als internationaal.
 • Opstellen van fondsaanvragen in overleg met de afdelingen Marketing & Communicatie, Educatie & Programmering, Collectie & Wetenschap en de Manager Tentoonstellingen & Projecten.
 • Coördineren en opstellen van financiële en inhoudelijke (eind)rapportages en afrekeningen ten behoeve van fondsen.
 • Signaleren van en meedenken over kansrijke projecten voor fondsenwerving en het adviseren over de financiële haalbaarheid van projecten.
 • Onderhouden en uitbouwen van een waardevol eigen netwerk op het gebied van private en publieke fondsen.
 • Informeren van directie en collega’s over actuele ontwikkelingen bij fondsen zodat bestaande en nieuwe (project)plannen hier succesvol gebruik van kunnen maken.
 • Onderzoek doen naar potentiële bedrijfspartners en ontwikkelen van sponsorproposities.
 • Accountmanagement en relatiebeheer van bedrijfspartners.

Dit ben jij

 • Je hebt een relevante HBO+ opleiding (bijvoorbeeld Marketing & Communicatie, Kunstbeleid & Management of Kunstbeleid en Kunstbedrijf) afgerond, of vergelijkbare kennis en ervaring.
 • Je beschikt over een sterk eigen netwerk op het gebied van publieke en private fondsen.
 • Je hebt minimaal vier jaar relevante ervaring opgedaan als fondsenwerver, bij voorkeur bij een culturele instelling.
 • Je beschikt over zeer goede sociale en communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.
 • Je hebt affiniteit met kunst en cultuur en je bent maatschappelijk geëngageerd.

Dit bieden wij

 • Een uitdagende functie in een van de mooiste musea van Nederland.
 • Een arbeidsovereenkomst van 36 uur per week voor de periode van een jaar, met de intentie om deze bij goed functioneren te verlengen.
 • Een salaris in schaal 9 (€ 2.840 – € 3.718 bruto per maand) conform de museum cao, inschaling is afhankelijk van leeftijd en ervaring. Verder biedt de cao 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering.
 • Werkdagen worden in overleg vastgesteld; in deze periode wordt zoveel mogelijk vanuit huis gewerkt. Een deel van de werkzaamheden vindt plaats buiten kantoortijden.

Belangstelling?

Stuur je motivatiebrief met CV uiterlijk 5 april 2021 naar vacaturedevelopment@mauritshuis.nl onder vermelding van Vacature Accountmanager Fondsen & Bedrijven. Neem voor meer informatie contact op met Katharina Grosser, Hoofd Development & Hospitality (06 – 23 40 73 88).

Wij zijn er van overtuigd dat een verscheidenheid aan achtergronden en opvattingen de verdere ontwikkeling en inclusiviteit van het museum ten goede komt. Daarom bouwen wij aan een divers personeelsbestand, bestaande uit medewerkers met verschillende achtergronden en vaardigheden.

Bij indiensttreding vragen wij om een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij gaan zorgvuldig om met de verstrekte gegevens en handelen volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Na afloop van de werving- en selectieperiode worden je gegevens maximaal 4 weken bewaard.

Museum Kranenburgh: Medewerker Development
Door Redactie Historici.nl
Mauritshuis – Coördinator Publieksbegeleiding
Door Redactie Historici.nl
Mauritshuis: Coördinator Programmering Volwassenen
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.