Historici.nl

Gepubliceerd op 30-11-2020

Museum Het Valkhof Junior Projectleider / Fondsenwerver

Museum Het Valkhof draagt met een indrukwekkende collectie het verhaal van ruim 5000 jaar geschiedenis uit. We willen aan een zo breed en divers mogelijk publiek laten zien hoe kunst en cultuur ons wereldbeeld kleuren. Met het heden als vertrekpunt onderzoeken we thema’s die ons als individu en als collectief vormen en inspireren. Een enthousiast team van circa dertig vaste medewerkers en 100 vrijwilligers en freelancers maakt jaarlijks een aansprekend programma voor alle generaties. ‘Ik, Maria van Gelre’, ‘De gebroeders Van Limburg’, ‘Middeleeuws vernuft’ en het huidige ‘Geel als citroen, rood als tomaat’ zijn enkele succesvolle voorbeelden.

Museum Het Valkhof is gevestigd in een spraakmakend gebouw, een ontwerp van Ben van Berkel, aan het Valkhofpark; het historische hart van Nijmegen. Museum Het Valkhof voelt zich verbonden met de stad Nijmegen en de samenleving, is samenwerkingsgericht en zoekt het experiment in publieksbenaderingen en presentatievormen.

In het Museum Kam-gebouw vervult het museum bovendien bijzondere taken op het gebied van de Gelderse archeologie: het beheert er het provinciaal depot voor bodemvondsten en fungeert als informatiecentrum voor de archeologie van Gelderland.

De organisatie vernieuwt en werkt aan een toekomstbestendig, publieksgericht museum met landelijke uitstraling en internationale allure.

Voor de afdeling Presentatie en Publiek is het museum op zoek naar een

Junior Projectleider / Fondsenwerver

24 uur per week

Functieprofiel
De functie van Junior Projectleider / Fondsenwerver is een nieuwe, gecombineerde functie. Als junior projectleider bestaan je werkzaamheden uit het functioneel begeleiden van grote en kleine tentoonstellingsprojecten, binnen de gestelde projectdoelstellingen en randvoorwaarden van kwaliteit, kosten, tijd en organisatie.
Als fondsenwerver ben je verantwoordelijk voor het werven en realiseren van sponsor-, fondsen-, donatie- en subsidiegelden, zodat het museum beschikt over de gewenste financiële middelen voor zowel reguliere als specifieke activiteiten.

De junior projectleider / fondsenwerver ontvangt hiërarchisch leiding van het Hoofd presentatie & publiek en werkt nauw samen met de collega’s van de afdelingen presentatie & publiek, collectie en gebouw en techniek.

Als junior projectleider zijn je taken onder meer

 • Het uitwerken van projectplannen met specificaties ten aanzien van tijd, organisatie, productie en budget.
 • Voorafgaand aan ieder project voer je overleg met het Hoofd presentatie & publiek en de curator(en) over onder andere projectaanpak, fasering, rolverdeling en specifieke eisen en wensen; tijdens het project maak je onderdeel uit van de projectgroep en heb je regelmatig overleg met de curator, de registrar, de ontwerper en de manager gebouw en techniek.
 • Je ondersteunt de curatoren en stuurt de diverse projectteams functioneel aan. Dat wil zeggen je beheert de agenda en financiële middelen en je draagt zorgt voor voortgang en administratie.
 • Je monitort de ontwikkelingen en koppelt de voortgang terug.
 • Je stelt de begroting op van de afzonderlijke tentoonstellingsprojecten, passend binnen de kaders van de jaarbegroting.
 • Je draagt zorg voor een adequate projectmatige en financiële vastlegging van de projecten.

Als fondsenwerver zijn je taken

 • Je realiseert financiële middelen door te communiceren met (potentiële) sponsors, fondsen en/of subsidieverstekkers via mailingen, brochures, website, presentatiemappen en persoonlijke contacten.
 • Je verzorgt de (financiële en juridische) administratie van fondsen en/of subsidieaanvragen en legt de eindverantwoording af.

Wie ben jij

 • Je hebt minimaal drie jaar aantoonbare relevante werkervaring als projectleider en het werven van fondsen.
 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding.
 • Je hebt ervaring opgedaan binnen de culturele sector, bij voorkeur de museale wereld.
 • Je hebt up-to-date kennis van kunst- en cultuursubsidie mogelijkheden, en van sponsormogelijkheden bij grote en kleine bedrijven.
 • Je hebt een ‘goede pen’ en kunt voldoende uit de voeten met opmaakprogramma’s als InDesign en/of Illustrator; en je beheerst Excel.
 • Je bent resultaatgericht en je denkt in oplossingen.
 • Je bent communicatief sterk en goed georganiseerd.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse, Duitse en Engelse taal.

Overig
De functie wordt gewaardeerd volgens functiegroep 9, max. € 3.718,00 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Overige arbeidsvoorwaarden, waaronder 3,4% eindejaarsuitkering, ontvang je volgens de museum cao. De arbeidsduur bedraagt 24 uur per week. Het betreft een tijdelijke functie voor in eerste instantie de duur van één jaar. Afhankelijk van interne en externe ontwikkelingen bestaat de mogelijkheid tot verlenging.

Wil jij je bijdrage leveren als Junior Projectleider / Fondsenwerver?
Museum Het Valkhof streeft een divers en inclusieve samenstelling van het personeelsbestand na. Voldoe je aan de gestelde criteria? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren.

Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Charlotte van Lingen, Hoofd presentatie & publiek, via telefoonnummer 06-30094406.

Je sollicitatie, inclusief CV, kun je tot en met woensdag 16 december 2020 richten aan Museum Het Valkhof, ter attentie van Agnes van Nassau, HR manager, via e-mail vacatures@museumhetvalkhof.nl. De eerst gesprekken zullen digitaal plaatsvinden via Teams op 7 januari 2021.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Museum Het Valkhof – |Conservator Archeologie
Door Redactie Historici.nl
Museum Het Valkhof: Conservator Moderne & Hedendaagse Kunst
Door Redactie Historici.nl
Museum Het Valkhof: Archeoloog
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.