Historici.nl

Gepubliceerd op 01-02-2024

Oproep: Stichting Eer en Herstel zoekt historici

De Stichting Eer en Herstel is op zoek naar historici die hen willen helpen om het verhaal en de geschiedenis van de stichting te vertellen.

Net als andere kleine, grass roots organisaties die strijden voor emancipatie heeft de stichting verzuimd hun activiteiten op schrift te stellen of hun materialen hierover (krantenartikelen, tv. optredens), te bewaren. Daarom is deze stichting op zoek naar historici die hen willen helpen. De werkzaamheden omvatten onder andere zoeken naar audiovisuele materialen die in de afgelopen dertig jaar over Stichting Eer en Herstel zijn verschenen, interviews te houden met de organisatieleden en medewerkers van weleer (als die nog leven), hun activiteiten op een rijtje te zetten, hun website te verbeteren (http://stichtingeerenherstel.com/ ) en alles op vast te leggen en beschikbaar te stellen zodat de geschiedenis van de Stichting Eer en Herstel toegankelijk wordt voor onderzoekers en andere belangstellenden.

Over stichting Eer en Herstel

Stichting Eer en Herstel is in 1997 opgericht door Roy (Kaikusi) Groenberg en enkele andere medestanders om de positie van de Surinaamse nakomelingen van de slavernij in Nederland te verbeteren.

Wilt u Stichting Eer en Herstel helpen en onderzoek doen naar de geschiedenis van deze organisatie of wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar Roy Kaikusi Groenberg via eerherstel@hotmail.com.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.