Historici.nl

Gepubliceerd op 29-10-2020

VNK Scriptieprijs 2021

Om het onderzoek naar de Nederlandse kerk- en religiegeschiedenis te bevorderen en aan resultaten van dit onderzoek meer bekendheid te geven kent het bestuur van de Vereniging voor Nederlandse Kerkgeschiedenis (VNK) tweejaarlijks een scriptieprijs toe. Masterstudenten kunnen deze prijs winnen met een afstudeerscriptie. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 500 euro.

De voorwaarden om voor de VNK- scriptieprijs in aanmerking te komen staan vermeld in de bijlage en op de website van de VNK (www.vnkonline.nl). Daar kun je lezen dat scripties die in de academische jaren 2019-2021 zijn vervaardigd, tot en met 15 september 2021 kunnen worden ingeleverd.

Vorige week is bekend gemaakt dat Koen de Groot de VNK-scriptieprijs 2017-1019 heeft gewonnen met zijn scriptie Volgaarne gaf ik mijn bloed en leven voor onzen H. Vader Pius IX. Een microhistorische studie naar de pauselijke zoeaven Frans Aghina, Bert Gijsbers en Ignace Wils (1865-1895). Hij schreef deze scriptie onder begeleiding van dr. Samuël Kruizinga in het kader van een onderzoeksmaster geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam

De VNK-scriptieprijs
Door Redactie Historici.nl
Doe mee met de scriptieprijs van de Vereniging voor Nederlandse Kerkgeschiedenis
Door Redactie Historici.nl
Oproep: inzendingen J.R. Bruijn-prijs
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.