Historici.nl

Gepubliceerd op 11-05-2021

Volksbuurtmuseum – Medewerker Educatie

In het Volksbuurtmuseum beleef je hoe het was om in de armoedige omstandigheden van rond 1920 te leven. Met de interactieve steeg, animaties, straatmuziek, karretjes van straatventers, verhalen van oud-bewoners én geuren komt de historische volksbuurt weer tot leven. Oordeel zelf of het wel die ‘goeie oude tijd’ is. Verleden én heden komen aan bod en zetten je aan het denken.

Het Volksbuurtmuseum zoekt per direct een:

Medewerker Educatie

4 uur per week

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega met een heldere en vernieuwende visie op museumeducatie. Binnen ons kleine team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het educatie activiteiten en het realiseren van onze doelen voor schoolbezoeken. Dit doe je samen met een enthousiast team van vrijwilligers.

Taken

  • Ontwikkelen en realiseren van educatieve programma’s en activiteiten voor kinderen en jongeren.
  • Enthousiasmeren en begeleiden van vrijwilligers van het team Educatie.
  • Initiëren en onderhouden van (nieuwe) samenwerkingen met partners.

Wij vragen

  • Ten minste drie jaar ervaring met museumeducatie.
  • Passende opleiding op hbo-denk- en -werkniveau.
  • Kennis van de ontwikkelingen in de museumwereld en in het onderwijs.
  • Oog voor maatschappelijke ontwikkelingen die de missie van het Volksbuurtmuseum raken.
  • Je bent praktisch ingesteld en niet bang om aan te pakken.
  • Bij voorkeur wonend in of rond Utrecht.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een werkomgeving met verantwoordelijkheid en ruimte om jezelf te ontwikkelen. Het salaris is gebaseerd op schaal 7 van de Museum cao. Een arbeidsovereenkomst of een freelance-overeenkomst zijn beide bespreekbaar. De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar, met de intentie tot verlenging.

Meer informatie
Het Volksbuurtmuseum streeft naar een grotere culturele diversiteit van haar publiek, programmering en personeel. Belangstellenden die bijdragen aan die diversiteit nodigen wij van harte uit om te reageren. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lysette Jansen, directeur Lysette@volksbuurtmuseum.nl.

Solliciteren
Ben jij de Medewerker Educatie die wij zoeken? Stuur dan jouw cv met een beknopte motivatie voor 1 juni 2021 naar info@volksbuurtmuseum.nl.

Naar de website

Museum Heerenveen: Medewerker Educatie
Door Redactie Historici.nl
Zuiderzeemuseum| Medewerker Educatie VO
Door Redactie Historici.nl
Medewerker Domtoren Educatie en Publiek – Utrecht Marketing
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.