Historici.nl

Gepubliceerd op 11-04-2023

Voorzitter Bestuur – Museum Engelandvaarders

Het Museum Engelandvaarders in Noordwijk zoekt een Voorzitter Bestuur | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geenHet Museum Engelandvaarders bevindt zich in een voormalige munitiebunker die tijdens de Tweede Wereldoorlog deel uitmaakte van de Batterij Noordwijk. In het museum beleef je het bijzondere verhaal over de Engelandvaarders: mannen en vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog uit bezet Nederland ontsnapten om vanuit Engeland de strijd tegen nazi-Duitsland en Japan voort te zetten.

De Stichting Museum Engelandvaarders is een ANBI. Er werken circa 16 vrijwilligers en het Bestuur van de Stichting bestaat uit vijf leden.

Door het vertrek van de huidige Voorzitter zoeken wij een

Voorzitter Bestuur

Als Voorzitter van het Bestuur ben je verantwoordelijk voor het leiden van ons museum en de effectieve uitvoering van onze missie en visie Je hebt een belangrijke verbindende functie binnen het Bestuur en tussen Bestuur en medewerkers. Je bent een teamspeler en een verbinder en zorgt ervoor dat de kennis en kunde die in het Bestuur en bij de medewerkers aanwezig is, goed wordt benut voor de doelstellingen van het museum.

De komende jaren geef je leiding aan de uitbreiding van het museum en de exploitatieplannen en organisatieveranderingen die daarmee gepaard gaan. Je vertegenwoordigt het museum bij belangrijke evenementen, bijeenkomsten en media-aangelegenheden. Je zet in op samenwerking binnen de regio en met andere WOII-musea.

Functie-eisen

  1. Aantoonbare bestuurlijke ervaring, bij voorkeur in een maatschappelijke organisatie
  2. Sterk leiderschap en strategisch denkvermogen
  3. Uitstekende communicatieve vaardigheden
  4. Kennis van of affiniteit met geschiedenis en/of WOII.
  5. Organisatorische vaardigheden en kennis van financiële zaken

Van de Bestuursleden wordt verwacht dat ze een rol spelen in de uitvoering van taken, die zijn verdeeld in een aantal portefeuilles. Het Bestuur komt circa zeven keer per jaar bijeen. Het betreft een onbezoldigde functie. Bestuursleden kunnen wel aanspraak maken op vergoeding van reis- en overige onkosten.

Interesse en sollicitaties

Mocht je aanvullende informatie willen over de vacature of direct willen solliciteren, dan horen we graag van je.

Reacties kunnen naar Fieke Krikhaar, Secretaris van het Bestuur, telefoonnummer: 06 41762595. E-mail: info@museumengelandvaarders.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Nationaal Monument Oranjehotel| Bestuursleden
Door Redactie Historici.nl
Bestuurslid – Huygensmuseum
Door Redactie Historici.nl
Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof: Leden Raden van Toezicht
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.